Broodje Hamburger? *Fotorecept*

[print_link]

Ik twitterde het van de week al, we aten lekkere hamburgers! Vaak maak ik ook nog de burgers zelf, maar deze keer hadden we nog burgers liggen die op moesten. Yup, om de zoveel tijd moet je gewoon je diepvries leegeten  :idee Hieronder vind je het recept van deze heerlijke homemade broodjes hamburgers :D

Wat heb je nodig voor het broodje hamburger:

  • 1 Turks brood of 4 bollen Turks brood
  • 1 ui of een halve gewone ui en een halve rode ui
  • scheut olie
  • 4 hamburgers
  • kaas (roomkaas is ook lekker)

Wat heb je nodig voor de salade:

  • 1 grote tomaat
  • halve komkommer
  • sap van een halve limoen
  • snuf komijn
  • zout en peper naar smaak

Wat heb je nodig voor de saus:

  • 2 flinke eetlepels mayonaise of dikke Turkse yoghurt
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 1 afgestreken theelepel knoflookpoeder
  • Zout naar smaak
  • 3 eetlepels water, meer als je de saus dunner wilt
  • Eventueel: 1 afgestreken theelepel Pul Biber (gedroogde rode pepervlokken verkrijgbaar bij o.a. Turkse toko, pittig!)

 

Bak je hamburgers. Wij doen dat in onze pizzaoven, maar in een grilpan of koekenpan kan ook.

Snij je ui in halve ringen.

Doe een flinke scheut olie in een koekenpannetje en bak hierin je uien langzaam. Om ze extra juicy te houden doe je er een deksel op en om de paar minuten even roeren. Zet je vuur niet te hoog!

Zo wil je dat je uien worden.

Snijd je Turks Brood in grote stukken. 1 stuk moet groter zijn dan je hamburger.

Voor de salade snijd je de tomaat en komkomer in grove stukken. Zo kun je ze ook makkelijk op je broodje doen als je dat lekker vindt. Maak op smaak met komijn, zout en peper en limoensap.

Voor de saus doe je alle ingrediënten in een kommetje en goed mengen.

Turks brood moet je vers eten. Het wordt snel droog. Heb je droog Turks brood dan kun je in een pan met een klein beetje olijfolie je brood even bakken, het wordt dan lekker krokant en weer zacht. Wayelz doet dit met zijn handen (heet!)  heel snel, ik gebruik liever een grote spatel om het brood even kort in de pan aan te drukken. Voor de veiligheid kies je de spatel ;)

Snij je stukken Turks Brood open en smeer er naar keuze wat roomkaas in of plakken kaas. Doe in elk stuk brood een hamburger en een flinke schep gebakken uien. De salade ernaast.

Het resultaat :D

Eet smakelijk! Bil hana wa shiffa! Bon appetit!

26 Comments
  1. Ohwow. Ik heb nog nooit zo een hamburger gegeten maar wauw dat lijkt mij echt goddelijk. Vooral met die saus EN TURKS BROOD AAAH! Serieus zo lekker. Hmm, toch maar een keer je webbie aan mijn paps laten zien met je recepten (A)

  2. yummie zeg! Wij zijn meestal van de luie kant, op een zondagmiddag halen we dan wat krakers bij de bakker, hamburgers in de pan en dan van die gebakken uitjes erbij die je zo in de winkel kan kopen en lekkere sausjes (bij voorkeur de speciale bickey burger sausjes), nom nom nom :)
    Voor de kleinere honger vind ik zo’n hamburger tussen een pitabroodje ook wel lekker.

  3. Ik heb dus ook nog hamburgers in de vriezer die daar maar liggen te liggen hahaha. Dus dit ga ik vanaaf maken. Vooral die uien ohhh en die saus het is 11 uur in de ochtend en ik heb al trek hahaha.

    Jammie, bedankt.

    X

  4. Jammie echt verrukkelijk,maar ik mag het nu niet meer eten. De kilo’s gaan er echt heel moeilijk van af. Ik drink nu ook echt alleen maar water. Echt mijn lichaam moet als bijnaam Slak krijgen….hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>