Review: RS Natural Cosmetics Bedouin Beauty ‘Deep Smoothing Oil Serum’

Ik schreef al eerder een review over nog een heel fijn product van dit merk: de Creamy Face & Body Scrub. Vandaag een review over het ‘Deep Smoothing Oil Serum’.

Natuurlijke ingrediënten, strakke en functionele verpakkingen en topkwaliteit producten. Dan heb je mijn aandacht ;) Dit serum is volledig natuurlijk en bestaat uit hoge concentraties biologische argon olie, jojoba olie, een vleugje wortelolie en het ingrediënt wat de signaturegeur van RS Natural Cosmetics geeft: petitgrain mandarijnolie.

Ingrediënten

Argania Spinosa (argan) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil, Tocopherol, Daucus Carota Sativa (carrot) Seed Oil, Beta-Carotene, Sunflower Seed Oil Glyceride, Ascorbyl Palmitate, Glycine Soja, Lecithin, Parfum*, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**

* 100% natuurlijk en op basis van pure petigrain mandarijnolie

** Bestanddeel van het natuurlijk parfum

Veelzijdig

Bij een serum is je eerste gedachte, alleen geschikt voor je gezicht, je huid. Niet dit serum! Ik heb het uitgebreid getest de afgelopen maanden op huid, haar en nagels. Het is erg geconcentreerd dus erg zuinig in gebruik. 1 pompje is (meer dan) genoeg om je hele gezicht en hals mee in te smeren. De restjes die zich dan nog op mijn handen bevinden smeer ik dan in mijn haar en masseer ik lekker in mijn handen, nagels en nagelriemen. 2 tot 3 keer per week is meer dan voldoende. Met een flesje van 50 ml doe je dan heel lang. Ik schat dat ik er makkelijk een half jaar mee kan doen. Ik gebruik het nu al een paar maanden en het is nog steeds niet leeg.

Ultieme verzorging

Een serum is natuurlijk bedoeld om diep te voeden. Argan olie en jojoba olie zijn diep voedende oliën die de fijne eigenschap hebben om goed en snel in de huid te trekken. Door het handige pompje kun je heel goed doseren. Op de dagen in deze koude winter dat ik last had van een hele trekkerige huid of gevoelige droge plekken masseerde ik ’s ochtends en ’s avonds 1 druppel in mijn gezichtshuid. Dat hielp zo goed dat het trekkerige gevoel en de droge plekjes na een paar dagen volledig weg waren en niet meer zijn teruggekomen. Zelfs op plekjes waar ik last heb van eczeem kan dit serum worden gebruikt. Het verzachtte mijn eczeem en hield ook mijn oogleden lekker soepel. Echt heerlijk want in de winter is dat vaak mijn probleemgebied met eczeem.

Ook de rest van mijn lichaam had er baat bij, ik smeerde het lekker op de droge plekken die ik had op benen en armen en ook deze zijn verdwenen. Mijn nagels en nagelriemen zien er gevoed en goed verzorgd uit en ik heb er al meerdere keren complimenten over gekregen. Als je bedenkt dat de oliën in dit serum een hoog percentage vitamine E bevatten, wat heel goed is voor je huidherstel en huidvernieuwing dan is dat ook niet heel gek ;)

De geur vind ik erg lekker en fris. Petitgrain mandarijnolie geeft je een heerlijk luxe citrusgeur. In het begin vond ik het vrij sterk ruiken, maar ik heb een hele gevoelige neus. Na een paar weken gebruiken vond ik de geur eigenlijk alleen maar lekkerder worden. Ik heb niet het idee dat de geur overheerst, maar hij is wel aanwezig.

Het Deep Smoothing Oil Serum is verkrijgbaar in verschillende maten:

RS Natural Cosmetics bestaat in april 1 jaar! Om dat te vieren houdt eigenaresse Rieneke Steeghs op verschillende blogs winacties. Aanstaande maandag komt er ook op WayMadi.nl een geweldige winactie online!

3 Comments
  1. goede review! ik gebruik zelf nooit serums, maar als ik dit zo lees.
    ik denk dat ik mee ga doen met de winactie, want moet me eerlijk zeggen dat ik het wel prijzig vind

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>