Als je moe bent heb je vaak geen in zin in uitgebreid koken. Wij koken regelmatig voor twee dagen. Dit is niet alleen een heel makkelijk gerecht maar ook heel smakelijk.

Wat heb je nodig:
  • 500 gram gekookte Arabische rijst (of gewone stevige gekookte rijst)
  • 600 gram sperziebonen in stukjes
  • 500 gram kippendij zonder vel
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 1 ui in halve maantjes gesneden
  • 6 grote tenen geperste knoflook
  • 2 theelepels italiaanse kruidenmix (o.a. oregano/basilicum/gedroogde tomatenvlokken
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder
  • Zwarte peper uit de molen
  • flinke theelepel zeezout
  • snufje nootmuskaat
  • 4 eetlepels olijfolie
  •  1 groene peper in dunne plakjes gesneden (zaadjes weghalen als je niet heel pittig eet)
  • eventueel handje Doritos Sweet Chili Pepper erbij
Dit recept is genoeg voor 4 flinke porties en is makkelijk te halveren als je niet zoveel wilt maken. Begin met de kippendij. Snijd deze in grove stukken en doe dit in een kom. Meng het met de knoflook, ui, peper, kruiden, olie en azijn. Goed door elkaar roeren. Dit laat je staan terwijl je de rijst en opzet. Zo kunnen de smaken goed in de kip trekken. Ik gebruik expres geen kipfilet omdat dit een stuk droger is en wij van lekker juicy vlees houden.
Wij maken de Arabische rijst door deze ongekookt te roerbakken in ghee en dan te koken met water en zeezout.
En dan maak je de kip klaar. Gewoon je kom vol gemarineerde kip in een hete koekenpan, sperzieboontjes erbij en roerbakken maar. Wanneer je kip gaar is zet je het vuur zachter en roer je de rijst er door heen. En voila klaar is Maddi. Aan tafel!