Recept: Bompasta

Wij hebben ook niet elke dag zin om uitgebreid te koken. En als je laat wakker bent in het weekend dan ben je na een lekker ontbijt natuurlijk niet klaar voor de rest van de dag. Al is vers gebakken (spelt)brood en gebakken eieren wel een grote liefde hier. 

Een warme maaltijd hoort wel bij onze vaste dagelijkse routine. Als we een keer niet warm eten dan klopt het plaatje niet helemaal. W besloot een heel makkelijke maar gevaarlijk lekkere pasta te maken. Bompasta. Want je zit er bomvol van ;)

Wat heb je nodig:

  • 400 tot 500 gram maispasta (te koop bij de glutenvrije producten van Jumbo)
  • zeezout
  • 300 tot 400 gram kalkoen/lamsshoarma
  • 1 groene peper, fijn gesneden
  • 1 ui in halve maantjes gesneden
  • 1 grote tomaat in blokjes gesneden
  • 2 tot 4 geperste knoflooktenen
  • olijfolie
  • 1 potje pesto rosso AH eigen merk

Kook je maispasta met wat zeezout en bak tegelijk je shoarma in een koekenpan. Je bakt eerst de tomaat, ui en groene peper aan in wat olijfolie en voegt dan de shoarma toe. Lekker even roerbakken, deksel erop en een paar minuten laten garen. Dan deksel eraf en het vocht wat uit het vlees en de tomaten komt wat laten verdampen terwijl je een paar keer omroert. Zodra de shoarma gaar is vuur uit en apart zetten.

De maispasta zal nu bijna klaar zijn. Maispasta moet langer koken dan normale pasta. Hou minimaal 12 tot 15 minuten kooktijd aan en test/proef of je pasta gaar is. Afgieten met een vergiet en even apart zetten.

Doe een paar eetlepels olijfolie in de pan waar je net je pasta hebt gekookt. Verhitten en hierin je knoflook aanbakken. Zodra de knoflook lichtbruin wordt doe je er de pasta bij. Goed omroeren en daarna de shoarma toevoegen. Even een paar minuten roerbakken en dan vuur uit. Schep je pesto rosso over je pasta en roer dit goed door. Serveren met een salade naar keuze. Aan tafel!

10 Reacties op Recept: Bompasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bloglovin Facebook Instagram Twitter Pinterest

Welkom in de Waymadi Kitchen met spices van Food, Mommy & Lifestyle!

Madelon

Madelon

Multiculti foodblogger pur sang.
Schrijft als blogging mama ook met liefde over mama lifestyle, borstvoeding, (ergonomisch) babydragen en natuurlijke producten. Mama van mister Z (1).

Facebook Bloglovin Instagram Twitter Pinterest

foto tracy vierkant

Tracy

Multiculti Sweettooth. Schrijft elke vrijdag over mama lifestyle, food of mama talk. Mama van mister E (1) en miss A (0).

Bloglovin Facebook Instagram Pinterest

Meer over ons...

E-mail abonnement

Ontvang bij elk nieuw artikel direct een melding in je mailbox!


Kijk in de Wereld van een Voedende Mama

borstvoeding kan overal!

Elke dinsdag schrijft Madelon over borstvoeding en alles wat daarbij komt kijken. Deze artikelen staan al online:

  • Deel 1 (Waarom borstvoeding)

  • Deel 2 (Persoonlijk verhaal Madelon)

  • Deel 3 (Co-sleeping)

  • Deel 4 (Kloven en bedekt voeden)

  • Deel 5 (Voedingsbh's)

  • Deel 6 (Melkpunt)

  • Deel 7 (Kolven: Medela Symphony en Freestyle)

  • Instagram

    Copyright

    Alle tekst, foto's en filmpjes op Waymadi.nl zijn, tenzij anders vermeld, gemaakt door en eigendom van Waymadi.nl.

    Enige inhoud overnemen of verspreiden anders dan via de aangeboden social media is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

    Het printen van recepten is toegestaan voor eigen huiselijk gebruik.

    Disclaimer

    Fahad

    Zie je dit miniatuurlogo van Fahad staan?

    Wij plaatsen dit logo om je te vertellen dat het artikel een samenwerking is en/of een winactie bevat die gesponsord wordt door een bedrijf.

    Dit is vanaf januari 2014 verplicht door de Reclamecode Social Media.