Tea Sweets

Ik dronk vroeger altijd thee met suiker. Daarna stapte ik over op rietsuiker en daarna werd het geen suiker in de thee. Zeker sinds ik ontdekt heb dat suiker en ik, vooral de geraffineerde suikers, geen vriendjes zijn. Stevia is een goed alternatief, maar aangezien die hier in Nederland nauwelijks verkrijgbaar is zonder dat ze er chemische zoetstoffen in proppen valt ook die af. Ik gebruik al een tijdje agavesiroop en dat gaat goed. De smaakt ligt ergens tussen honing en suiker in en dat vind ik erg lekker. Binnenkort wil ik er mee gaan bakken ;)

En hoe cool is dit. iPads in de wachtruimtes in het ziekenhuis :D Geld teveel? Het maakt het (lange) wachten in ieder geval een stuk plezieriger :D

12 Comments
  1. Ik doe geen suiker in mijn thee. Nooit gedaan ook trouwens, vroeger mochten wij dat gewoon niet haha. Nu doe ik heel af en toe honing in mijn thee, als ik verkouden of ziek ben vind ik dat wel lekker.

  2. Er komen wel steeds meer stevia producten. Bij onze jumbo nu een heel schap. Ik vind het niet te vreten dus heb verder niet naar de ingrediënten gekeken. :D Ik heb wel een stevia plantje gekocht bij het tuincentrum, ben benieuwd of ik daar zelf iets van kan maken of het kan gebruiken.

  3. Ik ben een echte zoetekauw (marokkaans bloed?) en gebruik echt teveel suiker… krijg ook echt een sugarrush als ik het niet binnen krijg. Echt vervelend maar ik vind honing of zoetsstoffen niet zo lekker in de thee :( Misschien deze siroop eens proberen?

  4. wow, ipads in zo’n tafeltje :o. Ik drink nu alleen maar thee zonder suiker, ik vind het niet echt nodig om suiker erbij te doen, maar toen ik het wel dronk met suiker is het altijd rietsuiker :). DAt is dus stevia.. Ik zag het ooit staan in een recept maar snapte niet wat het eigenlijk was.

  5. Veel gezonder de Agave siroop.
    Cool de iPad’s… maar idd in deze tijd van bezuinigingen is het ook een beetje verbazingwekkend… maar goed, misschien helpt het bij lange wachttijden om minder chagrijnige patiënten op consult te krijgen. Dat is ook wat waard.. ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>