Fotorecept – Nasi Goreng

8136611154_efcc3c3aa2_z

Nasi Goreng is hier een gerecht wat we maken als we weinig tijd hebben om te koken. Het is snel klaar en erg lekker. Dit recept is mijn basisrecept voor Nasi Goreng, het is makkelijk hier nog allerlei toevoegingen aan te doen als we daar zin in hebben. Kroepoek erbij, eventueel nog wat extra sambal en een gekookt of gebakken eitje en dit smult heerlijk weg ;)

      

      

Dit recept is genoeg voor 6 grote porties. Wij eten hier met z’n tweeën makkelijk 3 dagen van.

Wat heb je nodig

  • 500 gram kippendij in stukjes gesneden
  • 350 gram gamba’s in stukjes gesneden
  • 2 grote fijngehakte sjalotten
  • 5 flinke tenen fijngehakte of geperste knoflook
  • 1 bosje fijngehakte selderij
  • 3 geklutste eieren met peper en zout
  • 1 halve pot sambal trassi
  • 2 grote preien, gehalveerd en in reepjes gesneden
  • 500 gram gekookte rijst
  • Kikkoman Soy Saus (zout)
  • sesamolie
  • wokpan
  • houten roerlepel

Bereiding

Verhit in je wok een flinke scheut sesamolie en 2 flinke eetlepels sambal trassi. Roerbak hierin de sjalotten en knoflook. Eventjes roerbakken tot je ziet dat de sjalotten en knoflook mooi glazig zijn.

Daarna de kip erbij. Bij wokken mag het vuur redelijk hoog dus blijf roeren. Een scheutje Soy saus doe ik er nu bij voor de zoute smaak.

Als de kip bijna gaar is doe je er de garnalen bij. Blijven roeren, de garnalen garen erg snel. Ik doe er dan vaak nog een schep sambal bij en nog een klein scheutje soy saus. We houden van pittig ;)

Als de garnalen bijna gaar zijn doe ik er de prei bij. Hier komt veel vocht uit dus het vuur blijft hoog staan. Als de prei begint te slinken doe ik het ei erbij en laat dit bakken. Dit kun je ook apart in een klein koekenpannetje even snel bakken zodat je stukjes roerei krijgt. Gebakken eieren zijn ook erg lekker.

Nu gaat ook de selderij erbij. Absoluut geen extra water ofzo toevoegen, het kookvocht wat hier vrijkomt is meer dan voldoende!

Nu de rijst erbij, blijven roeren en als je het lekker vindt nog een eetlepel sambal trassi erbij, extra scheutje sesamolie en nog een beetje soy saus.

Ik bak dit nog even aan en dan het vuur uit.

Je kan het makkelijk invriezen in bakjes. Kroepoek erbij, hier is cassave kroepoek of chili kroepoek erg geliefd. Atjar erbij smaakt ook heerlijk!

Het lekkere aan nasi is dat je kunt varieren met wat je zelf lekker vindt. Heb je restjes kip, rund, kalkoen of restjes vis liggen. Maak er nasi van met je groenten naar keuze. Heerlijk en makkelijk!

Eet smakelijk!

12 Comments
  1. Dit ziet er fantastisch uit! Omdat de man des huizes geen garnalen eet, zou ik het zonder gamba’s moeten maken.. ik ga eens kijken voor die sambal trassi want ik wil jouw recept wel eens uitproberen.

  2. Mijn nasi is het altijd net niet .. Ga jouw recept eens uitproberen! Kan ik ook een andere sambal gebruiken? Of verpest ik dan het recept hahah

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.