Spelt Pizza Rolls

Print dit recept Print dit recept

pizza rolls

Je hebt zo van die dagen dat je wakker wordt met een foto van een vriendin op je iPhone die verse pizza rolls heeft gemaakt. Bedankt voor de inspiratie M!

Voor 12 pizza rolls:

  • 2 cups speltmeel (of ander meel naar keuze)
  • 5 gram gedroogde gist
  • 5 gram bakpoeder
  • 160 ml handwarme halfvolle melk
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 75 gram roomboter in blokjes
  • theelepel rietsuiker
  • 4 eetlepels (dubbel) geconcentreerde tomatenpasta
  • flinke eetlepel italiaanse kruiden
  • 2 geperste tenen knoflook
  • eetlepel zwarte peper
  • snuf zeezout
  • 100 ml water
  • belegen of oude kaas (6 voorgesneden plakken of zakje geraspte)
  • 4 plakken halal kalkoensalami (te koop bij toko’s)
  • 1 lenteuitje in fijne ringetjes (optioneel)

Verhit je oven alvast voor op 200 graden.

pizza rolls-8

Ik gebruik een keukenmachine voor het gemak ik ben lui, met de hand kneden kan natuurlijk ook. Kneed het meel met de boter, gist, bakpoeder, rietsuiker en zeezout tot het meel wat kruimelig wordt. Daarna beetje voor beetje de melk erbij. Met een keukenmachine giet je dat tijdens het kneden er gewoon langzaam bij. Laten kneden tot het deeg lekker glad is. Blijft het plakkerig dan wat meel erbij. Wordt het niet glad dan een beetje melk erbij.

pizza rolls-2

Strooi je werkplek in met een beetje meel om plakken tegen te gaan. Rol het pizzadeeg uit tot een grote rechthoekige lap van ongeveer 3/4 mm dik.

pizza rolls-3

In een kommetje meng je de tomatenpasta, water, italiaanse kruiden, knoflook. Goed doorroeren en je saus is klaar. Verdeel dit over het uitgerolde deeg, laat aan de randen ongeveer 2 cm vrij. Beleg met alles wat je lekker vindt. Ik heb belegen kaas, halal kalkoensalami en lenteuitjes gebruikt.

pizza rolls-4

Begin bij de breedste kant met rollen. Probeer het deeg zo strak mogelijk op te rollen.

Met een scherp mes snijd je nu rolletjes van 3 cm dik. Echt een snijbeweging maken, anders plet je het deeg teveel.

pizza rolls-5

Leg de pizza rolls op een bakplaat die je hebt bedekt met bakpapapier. Een beetje verspreiden zodat ze tijdens het bakken niet aan elkaar gaan plakken. Ze verdubbelen in grootte.

pizza rolls-7

Bak in 25 tot 30 minuten je pizza rolls tot ze een mooi lichtgouden kleurtje hebben. Beetje af laten koelen en smullen maar!

 

11 Reacties op Spelt Pizza Rolls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bloglovin Facebook Instagram Twitter Pinterest

Welkom in de Waymadi Kitchen
met spices van
Food, Mommy & Lifestyle!

Madelon

Madelon

Multiculti foodblogger pur sang. Schrijft als blogging mama ook met liefde over borstvoeding, ergonomisch babydragen, natuurlijke producten en mama lifestyle. Mama van mister Z (0).

Facebook Bloglovin Instagram Twitter Pinterest

foto tracy vierkant

Tracy

Multiculti Sweettooth. Schrijft elke vrijdag over mama lifestyle, food of mama talk. Mama van mister E (1) en miss A (0).

Bloglovin Facebook Instagram Pinterest

Meer over ons...

E-mail abonnement

Ontvang bij elk nieuw artikel direct een melding in je mailbox!


Copyright

Alle tekst, foto's en filmpjes op Waymadi.nl zijn, tenzij anders vermeld, gemaakt door en eigendom van Waymadi.nl.

Enige inhoud overnemen of verspreiden anders dan via de aangeboden social media is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is toegestaan voor eigen huiselijk gebruik.

Disclaimer

Fahad

Zie je dit miniatuurlogo van Fahad staan?

Wij plaatsen dit logo om je te vertellen dat het artikel een samenwerking is en/of gesponsord wordt door een bedrijf.

Dit is vanaf januari 2014 verplicht door de Reclamecode Social Media.

BlogSociety