Cheesy Chicken Pizza-4

De afgelopen weken heb ik ontzettend zin in pizza. Goedgevuld met kippendij en een lading groenten en kaas. Comfortfood <3 Ik plaatste wat foto’s op Instagram en kreeg flink wat enthousiaste reacties. Stelletje foodies hehe. Natuurlijk deel ik als medefoodie het recept met jullie ;)

Cheesy Chicken Pizza-2

[print_link]

Pizzabodem voor 1 grote plaatpizza

  • 4 cups speltbloem (540 gram)
  • 1/2 blokje verse gist (11 gram gedroogde gist voldoet ook)
  • 1/2 cup extra vergine olijfolie
  • ongeveer 1 cup lauwwarm water
  • 2 theelepels zeezout

Ik gebruik een keukenmachine om te kneden. Alle ingrediënten behalve het water gaan daar in een keer in. Het water voeg ik beetje voor beetje toe tijdens het kneden tot het deeg los komt van de wanden van de machine. Als je een ander soort bloem gebruikt kan het dus ook zijn dat je genoeg hebt aan minder water of juist extra moet bijvoegen. Het deeg moet zacht aanvoelen maar mag niet aan je handen plakken.

Zet het deeg in een grote kom en dek het af met een schone keukendoek of plasticfolie. Je kan het deeg laten rijzen op een warme plek in huis of gebruik je oven op rijsstand ongeveer 40 graden). Het deeg moet verdubbelen in grootte. Dit duurt maximaal een uur.

Maak ondertussen de rest klaar.

Cheesy Chicken Pizza

Toppings

  • 3 paprika’s
  • 1 bakje champignons
  • 1 grote ui
  • 2 Mozzarella geraspte kaasmix (Lidl)

Pel de ui, haal eventuele aarde van de champignons, verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.

Snijd alles in fijne reepjes/plakjes of doe zoals ik doe: gebruik de snijfunctie en laat de keukenmachine grove plakken snijden van alle groenten.

Zet de kaas alvast klaar.

Kipstukjes

  • 500 gram kippendij
  • 2 eetlepels (Jumbo) kipkruiden
  • eetlepel olijfolie

Snijd de kippendij in kleine stukjes.

Roerbak deze in de olie kort op hoog vuur in een koekenpan met de kipkruiden. De kip is klaar wanneer deze aan alle kanten een mooi goudbruin kleurtje heeft. Niet helemaal doorbakken!

Tomatensaus

  • 3 flinke eetlepels geconcentreerde tomatenpasta
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • gesneden champignons
  • Theelepel zeezout
  • Eetlepel azijn
  • scheurtje water

Gebruik dezelfde pan als waar je net de kip in hebt gebakken. Laat het bakvocht van de kip in de pan.

Verhit het bakvocht en voeg de ingrediënten voor de tomatensaus toe. Goed roeren.

Laat de tomatensaus een beetje inkoken tot je een dikke saus hebt net zo dik als dikke yoghurt. Is het dikker dan voeg je een klein(!) beetje water toe.

Je bakt de champignons nu alvast omdat ze veel vocht afgeven en de pizza anders te ‘nat’ wordt.

Pizza

Verwarm je oven voor op 225 graden.

Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Verspreid je deeg over de gehele bakplaat.

Smeer de tomatensaus en champignons over het deeg en laat de randen vrij.

Strooi de helft van een zakje kaas op de tomatensaus en verspreid hier de stukjes kip over.

Strooi nu de andere helft van het zakje kaas op de kipstukjes.

Verdeel de paprika en uien over de kipstukjes. Strooi het tweede zakje kaas over de groenten. Bestrooi rijkelijk met italiaanse kruiden.

Cheesy Chicken Pizza-3

Zet de bakplaat in de oven en bak je plaatpizza in ongeveer 30 minuten af.

Cheesy Chicken Pizza-7

Eet smakelijk!