Vis op Portugese wijze

portugese panga

Een nieuwe rubriek op Waymadi.nl! Vanaf deze week zul je op de regelmatig een ‘Waymadi Flashback’ online zien verschijnen. Dit zijn artikelen die geüpdate zijn en vaak voorzien van betere foto’s en vertaald naar het Engels.

Vis op Portugese wijze

Wie mijn blog al een tijdje volgt weet dat ik van moederskant van Antiliaanse en Portugese afkomst ben. En een Antilliaanse oma die Portugees kan koken leert je lekkere recepten! 

Een aantal jaren terug aten W. en ik bij oma en had ze een heerlijk gerecht gemaakt  met kabeljauw in een heerlijk sausje met paprika, rijst en bakabana. Kabeljauw aten wij vroeger weinig omdat het prijzig is dus kozen we vaak voor panga. Inmiddels weten we dat panga geen gezonde vis is en heeft kabeljauw onze voorkeur.

Ingrediënten

  • 750 gram (ontdooide) visfilet (kabeljauw of panga)
  • 2 limoen of 1 citroen
  • olijfolie
  • klontje boter
  • blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 rode of groene paprika in dunne ringen gesneden en ontdaan van de zaadjes en witte hart
  • 1 blokje visbouillon opgelost in 500 ml warm water
  • 1 ui in dunne ringen
  • 5 tenen geperste knoflook
  • klein bosje verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

portugese panga

Neem je vis en laat deze een uurtje marineren in de limoen of citroensap. Gooi het sap daarna niet weg!

portugese panga

Bak je de filets even om en om aan in een combinatie van wat olijfolie en boter, bak ze niet helemaal gaar.

portugese panga-2-2

Fruit in het bakvet van de vis de ui en knoflook met de repen paprika voor een paar minuten.

portugese panga

Meng de visbouillon met de tomatenpuree en  warm water. Voeg dit mengsel toe aan de gebakken uien en paprika’s. Voeg nu ook de aangebakken vis toe en laat dit op zacht vuur nog minimaal een half uur pruttelen.

portugese visschotel

Voeg net voor je de pan van het vuur gaat halen de gehakte peterselie toe en roer alles voorzichtig door. Je wil niet dat je vis kapot gaat.

Serveer de Vis op Portugese wijze met  (Arabische) rijst en bakabana.

Bom apetito!

Love Madelon

27 Comments
  1. ik klik op de foto but noting happens :(

    Ziet er wel goed uit al heb ik hier nog nooit bakbananen gezien. Als panga pagasiusfilet is dan maak ik die soms met tomaat en uit en champignons en een goei scheut visboullion gewoon in ovenschaal de oven in dumpen :D
    My recent post Tandpijn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.