#WaymadiFood Udon Noodles

Udon Noodles

Gevonden bij de Amazing Oriental en inmiddels ook in het assortiment van mijn favoriete plaatselijke indische toko. Udon Noodles! Lekkerder dan bami en erg smaakvol omdat ze alle smaken van je saus opzuigen. Udon noodles zijn gemaakt van tarwe of boekweit (gemimed met tarwe). Ik kan ze dus niet te vaak eten maar ze zijn heerlijk!

Ik maakte er een lunch mee door de udon noodles te wokken met: sesamolie, japanse sojasaus, oestersaus, verse gemberrasp, gesnipperde ui, knoflook, shi-itakes en een theelepeltje sambal. Ik marineerde reepjes tofu in knoflook en japanse sojasaus en bakte ze gaar in de grillpan. Afmaken met fijngehakt lenteuitjes en verse koriander. Het was heerlijk!

#WaymadiFood Wraps Gemarineerde Kippendij

Corn Tortila’s met gemarineerde kippendij en Tahinasaus

Vorige week vertelde ik al over deze gemarineerde kippendij. Ze zijn heel makkelijk te maken.

Voor elke 500 gram gemarineerde kippendij heb je nodig

  • 500 kippendij zonder botjes
  • 1 theelepel madame jeanette piccalily
  • 1 eetlepel Tandoori kruidenmix
  • 4 eetlepels Sudanese sesamolie (ongebrande groene sesamolie)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 1/2 theelepel zeezout

Je mengt alle kruiden door elkaar en mengt deze daarna met de kip. Als je het direct wil gebruiken dek je de gemarineerde kippendij af met huishoudfolie en zet je deze een uur in de koelkast voor je ze bakt. Anders kun je ze in een diepvrieszakje doen, platdrukken en invriezen.

Bakken doe je in een grillpan of koekenpan. Eerst aan alle kanten dichtschroeien op hoog vuur. Daarna op zacht vuur verder laten garen en regelmatig omkeren. Zijn ze gaar dan leg je ze op een bord.

Eet je ze met corn tortillas dan maak je de pan even schoon en warm je de tortilla’s in de pan op. Rauwkost naar keuze erbij en de tahinasaus.

De tahinasaus per persoon

  • 2 eetlepels tahina
  • 1 eetlepel azijn of sap van limoen
  • 1 teentje geperste knoflook
  • water
  • zeezout en zwarte peper erbij naar smaak

Je mengt de tahina met de azijn en knoflook en voegt al roerende water toe tot de tahinasaus de dikte heeft van ketchup. Je brengt hem op smaak met zeezout en peper en klaar.

#WaymadiFood Enchiladas Guacamole Cornbread

Enchiladas Rojas de Pollo met Guacamole en Gebakken Maisbrood

Deze enchiladas heb ik nu met kippendij, gehakt en vis gemaakt en de versie met de kippendij steekt er met kop en schouders bovenuit. Ook hebben we al andere soorten bonen geprobeerd maar zwarte bonen vinden wij het allerlekkerste. Klik op de links om naar de recepten te gaan.

Enchiladas Rojas de Pollo | Guacamole | Hartig Maisbrood

Meerderen van jullie hebben deze heerlijke enchiladas al gemaakt, superleuk dat jullie ons taggen op social media met #WaymadiFood zodat wij jullie creaties kunnen zien!

Welk recept zou jij graag op Waymadi.nl willen zien?

Love Madelon Post Signature