Sudanese Laymoun bil Nana (Limoen en Munt Limonade)

laymoun bil nana-3

Laymoun Bil Nana

Er komen weer een paar heerlijk warme dagen aan, perfect voor Sudanese Laymoun bil Nana! Mijn andere favoriete Sudanese drankje heb je al eerder kunnen maken, mijn Mason Jar met Karkade staat al in de koelkast voor morgen.

Laymoun bil Nana is Arabisch voor limoen met verse munt, een drankje wat je in Sudan praktisch overal te drinken kan krijgen. Vaak mierzoet, ik maak het zelf graag wat lichter klaar. De combinatie van limoen en munt is een heerlijke dorstlesser en dat maakt deze limonade een echte must make voor warme dagen.

Misschien denk je wat is er nou zo speciaal aan limoen en munt limonade. Nou, deze is felgroen omdat je ook de schil van de limoen gebruikt. De limoenschil geeft niet alleen kleur maar ook smaak waardoor deze limonade bijzonder lekker smaakt!

Wat heb je nodig

  • 1 limoen (liefst biologisch)
  • 6-10 eetlepels (riet)suiker
  • verse munt blaadjes van ongeveer tien takjes
  • koud water
  • blender
  • zeef
  • kan of mason jar om te serveren

Bereiding

Was je limoen. Gebruik het liefst een biologische limoen, je wilt de schil gebruiken en een schil vol pesticiden is niet gezond en erg bitter van smaak.

laymoun bil nana-2

Snij je limoen door midden. Snij de kontjes er af en de limoen in kleinere stukken en doe de stukjes limoen in de blender.

Ik begin met 6 eetlepels (met klein bergje) rietsuiker. Doe deze ook in de blender. Je kan elke soort suiker gebruiken die je lekker vindt. Agave of honing is ook mogelijk maar deze veranderen de smaak. Met kristalsuiker krijg je felgroene limonade, met rietsuiker donkergroene limonade en met kokosbloesemsuiker groenbruine limonade.

Doe ook de verse munt blaadjes in de blender en vul deze aan met water tot de litermarkering. Zet je blender aan en laat deze alles fijn blenderen tot de limoenschil helemaal fijn is geworden en de limonade groen is gekleurd. Proef of de limonade zoet genoeg is naar je smaak. Zo niet dan voeg je meer suiker toe en laat opnieuw blenderen. Herhaal tot je tevreden bent over de zoetheid.

Doe je blender uit en schenk door de zeef de Laymoun bil Nana in een kan of Mason Jar. Ik gebruik het liefst Mason Jars omdat deze luchtdicht afsluiten en de smaak lang goed blijft in de koelkast.

Drink de Laymoun bil Nana binnen 24 uur na het maken en zet het afgedekt in de koelkast.

Love Madelon Post Signature

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>