Nacho Schotel

Deze maand deed ik voor het eerst mee met de Foodblogswap. Heel leuk om te doen. Het komt erop neer dat je op de blog van een andere foodblogger een recept uitkiest en er je eigen versie van maakt.

Ik werd gekoppeld aan de blog van de dames van Foodaholic. Na wat rondgekeken te hebben zag ik het recept voor de Nacho Schotel. Dat moest hem worden. Ik maakte mijn versie samen met een heerlijke guacamole.

Wat heb je nodig voor de Nacho schotel

  • 1 zak (glutenvrije) nacho’s
  • ongeveer 250 gram geraspte kaas naar keuze
  • Enchilada saus
  • 1 groene peper
  • halve rode ui
  • een paar kalamata olijven
  • eventueel: een handje fijngehakte verse koriander
  • kleine ovenschaal

Bereiding

Zet je oven alvast aan op 180 graden. Je begint met het maken van de Enchilada saus. Snijd ook de groene peper in dunne ringetjes en de halve rode ui in halve ringen. Heb je geen tijd om de Enchiladasaus te maken, gebruik dan blokjes tomaat uit blik.

Wij houden van veel saus dus heb ik alles gebruikt. Doe je dit niet dan kun je de saus altijd nog opmaken op een broodje of tosti.

Terwijl de Enchilada saus een beetje afkoelt, doe je een flinke handvol nacho’s in de ovenschaal. Ik ging voor een aardewerken schaal, mede omdat ik die ook leuk vind om de nacho schotel in te serveren.

Verdeel een handje geraspte kaas over de nacho’s, een beetje saus en wat stukjes peper en ui. Verdeel nu weer een handje nacho’s in de schaal en leg er weer kaas, saus, peper en ui op. Doe dit tot alle nacho’s op zijn. Verdeel bovenop nog een beetje saus en kaas.

De schaal gaat nu in de oven tot de kaas is gesmolten. Dit is ongeveer tien minuten wel klaar. De nacho’s die niet bedekt zijn met de saus zijn superkrokant, de nacho’s met wat saus hebben ook een zachter gedeelte. Zodra de kaas is gesmolten haal je de schaal uit de oven en garneer je de nacho schotel met kalamata olijven en eventueel wat fijngehakte verse koriander.

Terwijl de nacho schotel in de oven staat, maak je de guacamole.

Wat heb je nodig voor de Guacamole

  • 1 rijpe avocado
  • halve rode ui
  • sap van halve limoen
  • theelepel pul biber (gedroogde rode peper vlokken)
  • 1 teen geperste knoflook
  • zeezout
  • serveerkommetje

Halveer de avocado en lepel hem leeg in je kommetje. Prak het avocado vruchtvlees.

Hak de halve rode ui in kleine stukjes en doe dit bij de avocadopuree. Knijp de halve limoen uit op de avocado. Maak de guacamole af met de pul biber en de knoflook en breng op smaak met zeezout.

Guacamole hoor een smaakexplosie te geven in je mond. Romig, fris, pittig, lichtzuur en een beetje zoutig. Dit smaakt heerlijk bij de nacho schotel.

Eet smakelijk!