#Dowhatmakesyouhappy

Dit jaar staat voor mij expliciet in het teken van #dowhatmakesyouhappy. Nu ga je denken waarom word je blij van een pan vol bouillon to be?

Fotograferen, filmen, schrijven voor de blog, koken, het zijn allemaal creatieve uitingen. Als mama, vrouw van, vriendin van, ben ik eigenlijk continue bezig om aan de behoeften van anderen tegemoet te komen. Ik hou ervan om mensen blij te maken. Stiekem doe ik dat ook met Waymadi.nl. Ik deel mijn eten, mijn recepten, een stukje uit ons leven en mijn opinie.

Zelfontplooiing

Mijn behoefte aan zelfontplooiing is alleen never ending. Na mijn studie viel daar echt een gat. Ik moest op zoek naar nieuwe uitdagingen en heb dat lang laten versloffen omdat ik uitgeput was na een lange werkweek. Hoe interessant ik werken in het juridische werkveld ook vind, het miste echt uitdaging. Helemaal omdat ik hier in het Noorden geen passende baan op minimaal HBO-niveau kon vinden. Met dagelijkse onderprikkeling komt dan ook de drang naar iets wat wel die geestelijke stimulans geeft. En dat lukte fysiek dan weer niet. Hallo cirkeltje.

De tijd om bewust bezig te zijn met zelfontplooiing is logischerwijs drastisch verminderd sinds ik moeder ben. Mijn inspiratiemomenten komen op de gekste tijden wanneer er niet altijd een laptop bij de hand is. Hoe ik dan aan tientallen concepten kom die ik echt nog eens moet schiften? Iets met time management en moderne schrijftechnieken (lees: ik praat tegen mijn telefoon die voor me typt). Hoi aaifoon.

Tijdgebrek maakt dat ik bewust met mijn tijd om ga. Elke week probeer ik me te verdiepen in een onderwerp. 1(!) onderwerp. Zodat ik me kan inlezen en kijken of het voor mij toepasbaar is. Maak ik daar 3 onderwerpen van dan lukken ze geen van drie. In de Waymadi video’s zie je bijvoorbeeld dat bij elke nieuwe video de kwaliteit verbetert en ik nieuwe dingen uitprobeer. Ik zou het erg leuk vinden als je je abonneert op mijn Youtubekanaal mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Volg je mij langer dan weet je dat ik mijn website vanaf het begin volledig zelf onderhoud. Ik ben die pitbull die gewoon alles uitzoekt haha. Misschien ben ik daardoor niet de snelste en er is nog zoooo veel wat ik graag zou willen leren. Maar het geeft me wel een voldaan gevoel zodra ik het onder de knie heb: #dowhatmakesyouhappy.

Structuur

Ik heb bewust moeten leren om ook echt voor mij te kiezen in het plannen van mijn dagen. Structuurtrutje alert. Met een peuterdagritme en een man met onregelmatige diensten is dat vaak puzzelen. Elke 2 dagen wijzigt het dagritme. Zijn er afspraken buiten de deur waar ik rekening mee moet houden dan voel ik vaak net zo’n jongleur die tien ballen tegelijk in de lucht houdt. Leve de digitale agenda voor het de hele familie voor overzicht.

De momenten dat ik kan schrijven en fotograferen moet ik dus vooruit plannen. Voor fotografie of filmen heb ik bijvoorbeeld goed daglicht nodig, dat kan dus niet op elk moment van de dag. Slaapt de peuter een dag niet op tijd dan gaat dat af van de tijd dat ik achter mijn Macbook kan kruipen. Elke week bekijk ik opnieuw wanneer het ‘mamatijd’ is. Met een heel groot glas thee ofcourse. #Dowhatmakesyouhappy betekent ook regelmatig dat ‘mamatijd’ lekker in bed Netflix kijken is haha.

Ondanks alle hobbels en regelmatig bijschaven van mijn verwachtingen en mogelijkheden, gaat het best goed. Het lukt me redelijk om elke week ‘iets’ af te maken. Soms lukt het ook niet. Vroeger kon ik me daar erg aan irriteren, nu laat ik het makkelijker los en ga gewoon verder wanneer het kan.

Positief

Zo blijf ik elke dag leren in het tempo dat mijn gezondheid toe laat. Dit klinkt heel ouwelijk, maar is wel realiteit. Met onder andere de diagnose fibromyalgie heb ik geleerd dat er veel is wat ik niet (meer) kan. Tegelijk is er zoveel wel mogelijk wanneer ik luister naar de grenzen die mijn lichaam aangeeft. Dat er dagen zijn die ik niet doorkom zonder een stoot pijnstillers hoort er nu voor mij bij. Al heeft die acceptatie een tijd geduurd. Ik wil me richten op wat positief is, wat me energie geeft. Wat me laat ontspannen wanneer ik door teveel prikkels of stress weer eens helemaal vast zit.

#Dowhatmakesyouhappy zie je ook regelmatig voorbijkomen op mijn Instagram.

Mijn blog en alles wat daarmee samenhangt is mijn passie en het maakt me blij.

Ik ben benieuwd wat voor jou #Dowhatmakesyouhappy is!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>