Gewokte sperziebonen met cashewnoten en geitenkaas

Herinner je mijn zoektocht naar nieuwe smaakvolle gerechten vol groenten? Deze sperziebonen met cashewnoten en geitenkaas maakte ik vorige maand regelmatig als lunch, maar is ook perfect als bijgerecht. De smaken vullen elkaar aan. Dit is voor mij echt een feestje voor mijn smaakpapillen.

Sperziebonen met cashewnoten en geitenkaas is een budget vriendelijk recept. Lust je geen geitenkaas? Je kan deze altijd vervangen door feta.

Wat heb je nodig

  • 400 grams sperziebonen
  • Een hand vol ongeroosterde cashewnoten
  • Olijfolie
  • 1 volle theelepel knoflookpoeder
  • 1 volle theelepel komijn
  • Zeezout naar smaak
  • Zwarte peper uit de pepermolen
  • Geitenkaas, de zachte soort met een dun wit schimmellaagje (Lidl)
  • Wok of vergelijkbare pan

Optioneel

  • 1/2 theelepel chili vlokken (zie je in mijn recept)
  • Voeg vers gehakte kruiden zoals koriander of peterselie toe.
  • Vervang het knoflookpoeder door een versgeperste teen knoflook.

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in je wok. Je gaat roerbakken dus geef je wok genoeg vuur. De pan mag alleen niet gaan roken. Dan moet je hem een beetje laten afkoelen.

Roerbak de cashewnoten in de olijfolie. Ze krijgen heel snel een mooi bruin kleurtje wat de smaak verrijkt. Voeg de sperziebonen toe en blijf regelmatig omscheppen.

Nu komen de kruiden erbij. Knoflookpoeder, komijn, zeezout naar smaak en wees lekker royaal met de zwarte peper uit je pepermolen. Hou je van pittig? Dan kun je nu ook een 1/2 theelepel chili vlokken toevoegen. Deze zie je ook op mijn foto’s.

Roerbak je sperziebonen en cashew noten tot de sperziebonen gaar zijn. Je wil dat ze een lekker bite houden dus bak ze niet door.

Schep je sperziebonen met cashewnoten op een bord. Snijd plakjes van de geitenkaas en verdeel een royale hoeveelheid over je bord. Gebruik je de rolletjes geitenkaas van Lidl met een licht schimmellaagje, ik gebruik meestal een halve per persoon. De geitenkaas zal een klein beetje smelten door de warmte van de sperziebonen.

Eet smakelijk!


Remember my search in finding tasty veggie dishes? This one with green beans, cashew nuts and goat cheese is last month’s discovery. The flavors complement each other into a simple made and very tasty dish that is also budget proof. I eat these for lunch but they are easy to combine with a bigger meal like dinner.

Is goat cheese not a friend of your taste buds? You can swap the goat cheese with feta.

What do you need

  • 400 grams green beans
  • A handful of cashew nuts (non roasted)
  • Olive oil
  • 1 topped teaspoon garlic powder
  • 1 topped teaspoon cumin
  • Sea salt to taste
  • Grounded black pepper from your pepper mill
  • Goat cheese (the soft kind with a thin layer of white mold)
  • Wok or similar pan

Optional

  • 1/2 teaspoon chili flakes (seen in this recipe)
  • Add fresh chopped herbs like cilantro or parsley
  • Replace the garlic powder with a fresh smashed garlic clove

Preparation

Heat the olive oil in your wok. You want this dish stir fried so keep the heat high enough. Just enough for you wok to be hot enough that it nearly starts to smoke. When you see smoke, your wok is too hot. Let it cool down for a bit.

Stir fry you cashew nuts. They will quickly get a brown color from the heat. Add the green beans. Keep stirring.

Add the seasoning: Garlic powder, cumin, sea salt and please be royal with the pepper mill. If you like to eat spicy, add half a teaspoon of chili flakes like I did.

Stir fry until you green beans are done. They should be cooked, but still have a bite. You don’t want them well done and soft.

Scoop your stir fried green beans and cashew nuts in a plate. Slice your goat cheese and divide a royal amount on your plate. By the heat of the green beans the goat will get a little soft.

Enjoy your meal!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>