Zwarte bonen salade met citroen kipfilet

Regelmatig eten wij koolhydraat arm. Ik heb al eens uitgelegd wat bewust eten voor mij is en waarom het zo goed bij mij past. Dit is een kh arm recept, rijk aan eiwitten, vezels, en vooral veel smaak.

Citroen kipfilet is lekker fris en kruidig wat perfect bij de aardse smaak van de zwarte bonen past. De zwarte bonen salade die je maakt bevat veel structuren die je smaakpapillen uitdagen. Het belangrijkste? Dit is gewoon makkelijk eten haha.

Wat heb je nodig

Zwarte bonen salade

  • 1 blik zwarte bonen
  • handje verse kruiden naar keuze, hier koriander
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 rode ui
  • handje cashewnoten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

Citroen kipfilet

  • 500 gram kipfilet
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel kipkruiden (Jumbo)
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 eetlepel oregano
  • 3/4 rode ui
  • klontje roomboter

Bereiding

Zwarte bonen salade

Start met een droge koekenpan die je verhit. Je gaat eerst de cashewnoten en zonnebloempitten roosteren tot ze een mooi kleurtje hebben. Zet je vuur niet te hoog, anders verbrand je de nootjes. Schud de pan zodat ze aan alle kanten goed geroosterd worden. Ze zijn in een paar minuten klaar. Leg ze even apart.

Doe de zwarte bonen in een vergiet en was ze even. Daarna laat je ze uitlekken en doe je ze in een diep bord of kom. De rode ui snipper je, de verse kruiden was je en hak je fijn, de tomaat snijd je in kleine blokjes of schijfjes. Meng alles met de kruiden, citroensap en olijfolie en breng de zwarte bonen op smaak met zeezout en zwarte peper.

Garneer de zwarte bonen salade met de geroosterde cashewnoten en zonnebloempitten.

Kipfilet

Snijd de kip in blokjes van 2-3 cm en marineer de kip in de kruiden, ui en citroensap. Minimaal een uur, het liefst de hele nacht. Zo haal je de volle smaken naar boven.

Om de kipfilet te garen heb je twee opties. Gebruik een koekenpan en een klontje boter zoals ik deed en roerbak de kip met de gesneden rode ui.

Door te roerbakken gaar je de kip. Of doe deze in de oven op 200 graden.

Eet smakelijk!


Lemon chicken fillets with black bean salad

Eating less carbs is still delicious food on your plate. I explained before wat conscious eating means for me and why I like it so much. This recipe for lemon chicken with a black bean salad is low carb, full of proteins, fibers and most important, flavour!

Lemon chicken fillets have a fresh and spicy taste and combines perfectly with the earthy flavours of the black beans.

What do you need

Black bean salad

  • 1 can of black beans
  • a hand full fresh herbs of your choice, I use cilantro
  • Juice of half a lemon
  • 1 tsp garlic powder
  • 1/4 red onion
  • a hand full cashew nuts
  • 2 tbsp sunflower seeds
  • 1 tomato
  • 2 tbsp olive oil
  • sea salt and black pepper

Lemon chicken fillets

  • 500 grams chicken fillets
  • juice of half a lemon
  • 1 tbsp onion powder
  • 1 tsp smoked paprika powder
  • 1/2 tbsp chicken spices (Jumbo for the Dutchies)
  • Black pepper from the pepepr mill
  • 1 tbsp oregano
  • 3/4 red onion
  • a piece of butter

Preparation

Black bean salad

Start with a dry skillet and heat it up. You need to roast the cashew nuts and sunflower seeds until they get a nice color. Don’t put your fire to high or the nuts and seeds will burn. Shake the pan to obtain an evenly roast. They will be ready in a few minutes. Put them aside while you prepare the rest of the salad.

Rinse the black beans in a sieve. Let them leak out and place them in a deep bowl. Cut the red onion finely, wash the fresh herbs and chop them fine. Slice the tomato in little cubes or slices. Mix it all with the spices, lemon juice and olive oil and bring to taste with sea salt and black pepper.

Garnish with the roasted cashew nuts and sunflower seeds.

 

Chicken fillets

Slice the chicken in cubes of 2-3 cm and marinate in the spices and lemon juice. Marinate for at least an hour, preferably overnight to get the maximum of flavours.

To prepare the lemon chicken you have two options. Use a skillet with a piece of butter and the slices onion. Stir fry untill fully baked.

Or place them in the oven mixed with the onions at 200 degrees.

Enjoy your low carb meal!

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>