Voor de Foodblogswap van februari mocht ik koken van de blog van Willeke, Mamma’tje van alles. Willeke bakt net zoals ik alles met spelt en kookt heerlijk! Vorige maand maakte zij from scratch mijn baklava, hoe gaaf is dat.

Deze maand maakte ik haar recept voor Krentenbrood met thee. Wow wat is dit lekker…Voor ik het wist was het op haha. Het recept is echt supersimpel en snel gemaakt. Heel fijn aan dit recept vind ik dat veel recepten voor krentenbrood melk bevatten. Dit recept met thee is echt een uitkomst en stiekem nog lekkerder hihi.

Wat heb je nodig

  • 370 ml kokend water + 1 zakje thee naar keuze
  • 100 gram rietsuiker
  • 250 gram krenten of rozijnen
  • 500 gram speltbloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 5 gram kaneel
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 large ei

(Variatie)tips

  • In dit krentenbrood met thee koos ik voor rooibosthee met sinaasappelsmaak van de Lidl. Maar elke thee die je lekker vindt werkt, kies je lievelingsthee.
  • Ik had niet genoeg krenten in huis dus gebruikte een mix van krenten, rozijnen en cranberry’s.

Bereiding

Laat je oven alvast voorverwarmen op 160 graden.

Kook het water, doe het in een ruime mengkom en laat daar een zakje thee in trekken. Het moet echt sterke thee worden. Doe de rozijnen en rietsuiker erbij en roer goed door.

Meng in een andere kom de speltbloem, kaneel, bakpoeder en zeezout. Vergeet niet het zakje thee te verwijderen voor de volgende stap.

Meng dit door het thee en rozijnen mengsel.

Daarna roer je het eitje door het beslag.

Vet een bakvorm voor cake of brood in van 24-26 cm. Stort het beslag in de bakvorm en laat het krentenbrood met thee in 60 minuten gaar worden in de oven.

Laat het gare krentenbrood met thee even een paar minuten afkoelen voor je het op een afkoelrooster stort.

Heerlijk met een beetje roomboter.

Eet smakelijk!


Raisinbread with tea #Foodblogswap

For this month’s Dutch Foodblogswap I got to cook from the blog of Willeke, Mamma’tje van alles. Willeke also likes to bake with spelt. Last month she made my baklava from scrath by making the filo pastry from spelt, how awesome!

This month I made Willeke’s recipe for Raisinbread with tea. I love the rich flavour the tea gives to the raisinbread. Most raisin bread recipes contain milk so I loved the tea subsitute. I actually like the tea version better then with milk!

What do you need

  • 370 ml boiling water + 1 tea bag of your choice
  • 100 grams cane sugar
  • 250 gram raisins
  • 500 grams spelt flour
  • 7 grams baking powder
  • 5 grams powdered cinnamon
  • 1/2 tsp sea salt
  • 1 large egg

Tweak that raisinbread

  • My raisinbread with tea contains rooibos tea with a hint of orange. But any tea you like works, just pick your favourite.
  • I didn’t have enough raisins in my pantry so I mixed dried currants with raisins and cranberry’s.

Preparation

Preheat your oven to 160 degrees.

Use boiling water, add it to a spacious mixing bowl with the raisins, cane sugar and tea bag. Let the tea brew until you have a strong tea mixture.

Use another mixing bowl for the spelt flour, cinnamon, baking powder and sea salt. Don’t forget to remove the tea bag before the next step.

Stir the flourmixture bit by bit through your tea and raisins.

At last, stir the egg through your batter.

Grease a 24-26 cm baking tray for cake or bread. Pour the batter in the baking tray and bake the raisinbread with tea in 60 minutes in your preheated oven.

When your raisinbread with tea is done, let it cool for a few minutes.

Delicious with a scoop of butter!