Cajun kip kebabs

De laatste weken hebben we met veel smaakmakers geëxperimenteerd en hebben we allerlei soorten saté en shish kebab gemaakt. Deze Cajun kip kebabs stonden in onze top drie. Lekker spicy! Het is makkelijk eten en je kan het met veel makkelijk eten combineren.

Favoriet hier is een salade erbij, wedges uit de oven of uit de airfryer en eventueel een sausje. Eten wat in een half uur klaar is daar houden we allemaal wel van toch?

Wat heb je nodig

  • 500 gram kipfilet
  • 1 volle eetlepel cajun kruiden zonder zout
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • saté stokje
  • bakpapier

Ik gebruik de grillstand van mijn oven. Heb je die niet plaats de cajun kip kebabs dan in het midden van je oven met onder en bovenwarmte en verleng de baktijd met ongeveer vijf minuten. Een grillpan is ook een optie.

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Marineer de kip in de kruiden voor minimaal een uur. Bij voorkeur een nacht of 24 uur. Zet ook je saté stokjes in water.

Verwarm je ovengrill voor op 220 graden. Daarna rijg je 4 tot 5 stukjes op elke satéprikker. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Ik plaats ze niet gelijk onder de grill maar een plateau lager. Dan grill je beide kanten in 7 minuten gaar. Tussendoor dus even omdraaien. Let op, heet!

En klaar zijn je cajun kip kebabs! Heerlijk met andalouse saus.


Cajun chicken kebabs

You should know my love for chicken by now haha. Over the last weeks we tried a lot of combinations for chicken kebabs. Cajun chicken kebabs where one of the winners. Gotta love spicy chicken!

We love to combine these Cajun chicken kebabs with a salad, wedges from the oven or from the airfryer and sometimes a snack sauce. Don’t we all love food that’s on your table in half an hour?

What do you need?

  • 500 grams of chicken fillets
  • 1 heaped tbsp cajun spices without salt
  • 1 tsp sea salt
  • 2 big cloves of garlic
  • 1 tsp smoked paprika powder
  • A dash of olive oil
  • saté skewers
  • baking paper

I use the grill function of my oven. If you don’t have that you can place the cajun chicken kebabs in the middle of your oven with top and bottem heat and extend the baking time circa 5 minutes if needed. A grill pan is also an option.

Instructions

Cut your chicken fillets in pieces of 3 cm. Marinate the chicken in the spices for at least an hour. Preferably a night or 24 hours. Also put your saté skewers in water.

Heat the ovengrill to 220 degrees. Place 4-5 pieces of marinated chicken on each saté skewer. Lay them on a baking tray with baking paper.

I don’t place the cajun chicken kebabs directly under my grill but one plateau lower. Grill the cajun chicken kebabs. Turn them after 7 minutes to grill the other side for 7 minutes. Watch out, they are hot!

Cajun chicken kebabs are ready! Lovely with andalouse saus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>