Broccolisoep is een van de lekkerste soepen die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Het is simpel, zit vol gezonde vetten dus is keto proof en de smaak is heerlijk. Broccoli is een van de makkelijkste groenten om te bereiden en is ook een van mijn favorieten om te roosteren in de oven. En hallo foodprep want dit recept maakt vier grote porties!

https://www.instagram.com/p/Bi70vlEgJ_z/?taken-by=waymadi

Ik vind het lekker om in mijn kom soep nog een handje fijngehakt kalfsvlees te doen of een halve avocado in stukjes.

Het recept maakt 4 grote porties van 450 gram. 1 portie bevat 5,9 gram koolhydraten, 36,4 gram vet en 6,4 gram eiwit.

Wat heb je nodig

  • 50 gr olijfolie
  • 500-1000 gram broccoli(stronken)
  • 1 volle eetlepel uipoeder
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 volle eetlepels groentenbouillonpoeder
  • 1 liter water
  • 200 ml room
  • 400 ml kokosmelk (echte, niet die kokosdrank)
  • 1 tl chilivlokken

Variatietips

  • Vervang de olijfolie door grasboter.
  • De groentenbouillonpoeder is te koop bij Jumbo en kun je vervangen door 300 ml bottenbouillon of kip of groenten bouillonblokjes (bij voorkeur zonder smaakversterkers).
  • Eet je niet keto? Halveer de olijfolie en laat eventueel de room weg.

Bereiding

Snijd broccoli inclusief stronken in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak de broccoli hier even in samen met de uipoeder en zwarte peper.

Voeg het water toe en de bouillon. De broccoli moet net onder staan. Breng aan de kook en laat het zacht koken voor 30 minuten. De broccoli is nu gaar.

Doe de broccolisoep in een blender en maak alles glad.

Doe de gladgepureerde soep terug in de pan, voeg kokosmelk en room toe en chilivlokken roer goed door. Eventueel nog even opwarmen en klaar.