Bramen en Aardbei crumble #Keto

Voor de Foodblogswap van mei gebruikte ik de Bramen en bosbessen crumble van Tessa van Zoetenverleidelijk als inspiratie en maakte er een keto versie van. Tessa is voor mij een echte zoete baksels queen die prachtige foto’s maakt. Aanrader om op haar blog rond te neuzen als je van zoet houdt hihi. Aangezien ik geen zoete baksels queen ben en een zoetekauw probeerde ik een vrij simpel recept wat ook vrij makkelijk keto proof klaar te maken is. Bramen en aardbeien crumble!

Bramen en aardbei crumble

Dit recept maakt 1 portie. Ik gebruikte een klein glazen schaaltje van Ikea geschikt voor de oven. Eet je keto dan is dit ook gelijk je maximale portie aan fruit op een dag. Ik eet niet elke dag fruit dus dit is voor mij echt een luxe gebakje.

Ik gebruik alleen natuurlijke zoetstoffen zoals stevia en erythritol. Voor verhoudingen van andere zoetstoffen hoef je me dus niet te vragen, dat weet ik echt niet.

Totalen: 433 kcal, 11 gr koolhydraten, 39 gram vetten en 9 gram eiwitten. Ook te vinden in Myfitnesspal.

Wat heb je nodig

  • 50 gram bramen
  • 50 gram aardbei
  • 2 x 10 gram erythritol (pit-pit.com)
  • Paar druppels citroensap
  • 1/4 theelepel xanthaangom (pit-pit.com)
  • 40 gram amandelmeel (pit-pit.com)
  • snuf zeezout
  • 20 gram gesmolten grasboter

Optioneel

  • De bramen en aardbeien zijn uiteraard te vervangen door ander fruit. Zie voor keto fruit deze lijst.
  • Een beetje geraspte citroenschil is heel lekker door de crumble, meng het door het amandelmeel.
  • Een snufje kaneel over het fruit is ook lekker.
  • Een geheimpje voor gruwelijk lekkere crumble is om 30 gram roomkaas op het fruit te leggen voor je de crumble er over doet.
  • Eet je niet koolhydraatarm of keto dan kun je de erythritol 1 op 1 vervangen door honing of rietsuiker.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem een klein ovenschaaltje en leg daar het fruit in. Bestrooi het met wat citroensap, de xanthaangom en 10 gram erythritol. Roer dat even door. De xanthaangom zorgt ervoor dat je geen meel nodig hebt om de fruitsaus in te dikken.

Meng nu in een ander kommetje het amandelmeel, de gesmolten grasboter en zeezout. Hier maak je de crunchy crumble mee. Even mengen en lekker klonterig laten zodat je krokante stukjes krijgt. Verdeel de crumble over het fruit.

Bak je crumble met bramen en aardbeien af, bij mij was de crumble met 15 minuten al klaar en moest ik het bakje na tien minuten ook bedekken met een stukje aluminiumfolie om te voorkomen dat het amandelmeel te donker werd. De kruimels mogen lekker goudbruin zijn.

Nu volledig af laten koelen voor maximale crunch en smaak. Enjoy je bramen en aardbei crumble!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>