Het leuke van koolhydraatarm eten is dat je steeds nieuwe smaken kan uitproberen! In de VS hebben ze biscuit broodjes. Een knapperige korst en zacht van binnen die een beetje op de Engelse scones lijken. Dit is de koolhydraatarme en ketoproof versie. Je kan zelf met de kruiden spelen. De structuur doet mij denken aan maisbrood. Ik heb ze bewust wat platter gemaakt omdat ik ze ook gebruik als hamburgerbroodjes.

Na afkoelen kun je ze per portie invriezen. Even opgewarmd of getoast vind ik ze het lekkerste. Het recept maakt 12 stuks.

Wat heb je nodig

  • 110 gram amandelmeel
  • 55 gram kokosmeel
  • 25 gram grasboter, gesmolten
  • 25 gram ghee, gesmolten
  • 140 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel zeezout
  • 6 large eieren
  • 2 volle theelepels bakpoeder
  • pittige kaas en sesamzaad als topping
  • Optioneel: 1 eetlepel oregano
  • Optioneel: 1 eetlepel knoflookpoeder of 2 verse tenen knoflook

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Smelt de grasboter en ghee. Meng met het amandelmeel, kokosmeel, parmezaanse kaas, zeezout, eieren en bakpoeder en klop het met een garde tot een stevig beslag. Voeg eventueel kruiden naar keuze toe. Laat het even een minuut of tien staan.

Neem een ijsschep en leg bakpapier op je bakplaat. Je maakt nu 12 hoopjes biscuit met je ijsschep. Ik heb elk hoopje wat platgedrukt maar je kan ze zo laten als je hogere biscuits wil.

Bestrooi met pittige kaas en sesamzaadjes en bak de koolhydraatarme biscuits af in ongeveer 18 minuten tot ze mooi krokant en goudbruin zijn.