Ik maak regelmatig butter chicken en het is het elke keer net niet qua smaak. Wij vinden de Indiase keuken heerlijk, maar de smaken zijn af en toe flink puzzelen. Deze versie vind ik het allerlekkerste tot nu toe, hij is perfect in smaakbalans. Zelfs de kleuter vloog naar de pan met de vraag wat voor lekkers ik aan het maken was. Het hele huis rook heerlijk!

Butter chicken

Butter chicken komt uit de indiase keuken en is een superromig recept. Het is niet altijd koolhydraatarm maar deze versie wel. Ook uitstekend geschikt voor keto gezien het hoge percentage vetten.

Je eet het normaal met naan of rijst. Koolhydraatarm etende ik zocht naar keto naan en besloot die van Headbangers Kitchen te maken. Een geniaal recept voor heerlijke keto naan probeer het echt eens!

Op naar het recept. Als je goed prept ben je in drie kwartier klaar. Dit is niet alleen de lekkerste Butter Chicken die ik ooit maakte maar ook de snelste haha. Het geheim voor de heerlijke smaak is de kruidencombinatie bij de kip en de ghee. Pas het recept gerust aan aan je eigen smaak maar laat deze twee gedeelten intact. Ghee kun je halen bij Arabische toko’s en zelfs bij vriend Appie.

Butter Chicken

Madelon
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Wereldkeuken
Porties 4

Equipment

  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

Kip Marinade

  • 1 kg kippendijfilet
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels chili
  • 1 theelepel kukurma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel kerrie (pittig)
  • 1 theelepel keltisch zeezout
  • 1/2 theelepel fenegriek

Tomatensaus

  • 2 Roma tomaten
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 10 gram verse gember

Overig

  • 100 gram ghee (geklaarde boter, ik gebruik het merk Khanum), heb je dit niet gebruik dan grasboter.
  • 200 ml slagroom
  • 25 gram koriander

Instructies
 

  • Snijd de kippendijen in kleine bite size stukken en zet de kip in de kruidenmarinade terwijl je de rest klaarmaakt.
  • Voor de tomatensaus doe je de tomaten, uien, knoflook en gember in een blender of keukenmachine en laat je alles fijnmalen tot het een gladde saus is.
  • Neem een beetje van de ghee en verhit dit in een ruime pan. Op de foto's zie je een gietijzeren pan die ik graag gebruik omdat hij zo lekker heet blijft.
  • Roerbak de kip tot deze bijna gaar is. Voeg steeds een beetje ghee toe terwijl de kip aan het bakken is.
  • Daarna gaat de tomatensaus erbij. Roer goed door en laat 15 minuten zachtjes doorkoken zodat de saus en de kruiden goed gaar worden.
  • Daarna voeg je de room toe. Ik heb de butter chicken nog vijf minuten laten koken en dan vuur uit. Omdat deze butter chicken minder tomaten bevat om hem koolhydraatarm te maken is hij wat bleker dan je misschien gewend bent. De smaak is er niet minder om.
  • Was de koriander en hak fijn. Strooi de koriander over de butter chicken en roer goed door.
  • Ik at het zo uit een kom met een keto naan van Headbangers. Aanrader om hierbij te maken. Het kokosmeel smaakt hier ontzettend goed bij. Ook heel lekker is bloemkoolrijst in combinatie met de butter chicken.
Trefwoord Indiaas, Keto, Koolhydraatarm