[print_link]
Een makkelijk bijgerecht is Bakabana, gebakken bakbanaan. Zowel bij vlees als vis smaakt dit heerlijk, bovendien is het zo simpel te maken dat je het om de moeite niet kunt laten liggen ;) Bij ons is bakabana favoriet naast Portugese Panga, een recept dat ik van mijn Antilliaanse oma heb gekregen en aan onze smaak heb aangepast. Het recept van Portugese Panga komt deze week online.
Het enige waar je op moet letten bij het kopen van de banaan, bij bakbananen geldt het omgekeerde als bij normale bananen. Hoe donkerder (zwarter) je bakbanaan, hoe zoeter en lekkerder deze zal zijn. Hoe zwarter dus hoe beter, zeggen we hier ;)
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- Bakbanaan
- Olie
Nodig:
Koekenpan
Bereidingswijze:
Verhit een laag van minimaal een cm olie in de koekenpan.
Haal de schil van de bakbanaan weg en snij de banaan in plakken van maximaal een halve cm dik. Niet te dun, anders krijg je bananenchips.
Doe de plakken bakbanaan in de olie en bak ze aan beide kanten bruin in ongeveer 5 minuten. Let erop dat je vuur niet te hoog staat.
Laat de plakken bakbanaan daarna uitlekken op wat keukenpapier.
Eet smakelijk! Bil hana wa shiffa! Bon appetit!
Oeh dat ziet er heerlijk uit! Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar wel een aantal keer gegeten en I love it!
My recent post Youtube Favorieten
Dieeeee eet ik vanavond :D
Heerlijk!!! Ik doe altijd een laagje zelfrijzende bakmeel-water mix erover.. :D :D
My recent post Necklaces from Apple Jewelry :)
Ja dat is ook lekker!!! Dat doe ik alleen niet zo vaak hihi.
Dat is zoooooo lekker!
Yummie….laaaaaaaang geleden niet meer dit soort eten
lekker!
My recent post Bij Verloskundige 02.03.10
Hmmm bakbanaan is te lekker om het lang niet te eten haha. Ik hoop dat je het snel weer eens eet :D
Lekkerrrr :)
My recent post To-do 01-03
Oh yummy zeg, begin zowat te schuimbekken, omdat ik weet hoe lekker mn moeder ze maakt. Idd hoe donkerder hoe beter, lekker in veel olie zacht bakken. YUM!!
My recent post Leuker Kunnen Ze Het Niet Maken. Makkelijker Ook Niet…
Oeh, dit is écht heerlijk. Ik heb het ook echt al zovaak gemaakt, maar het blijft delicious!!
Het ziet er echt heeerlijk uit en super makkelijk om te maken. Dat ga ik zeker een keertje doen. Ik ken alleen de gebakken banaan van de chinees!
My recent post Uit met de pret
mmmm ik krijg er gelijk zin in, hihi…
Oh zo makkelijk? Ik vind ze heerlijk maar dacht dat het veel ingewikkelder was.
Nee joh het is echt simpel. Je kan ze ook nog in een ‘jasje’ bakken. Beetje meel of panko mengen met een beetje bubbelwater en snufje zout en even daar doorheen halen voor je ze in de olie doet. Ook lekker ;)
Morgen ga ik bakbananen kopen! Dat heb ik nog nooit gedaan, wel eens een paar overrijpe “gewone”banaen door een deegje gehaald. Maar ik word nu nieuwsgierig! Dank voor het delen Madelon.
Ga het vanavond eindelijkkkk eens proberen (zelf te maken dan ik bestel altijd xD ) serveer het bij mijn BB&R hmmm