[print_link]

bakabana

Een makkelijk bijgerecht is Bakabana, gebakken bakbanaan. Zowel bij vlees als vis smaakt dit heerlijk, bovendien is het zo simpel te maken dat je het om de moeite niet kunt laten liggen ;) Bij ons is bakabana favoriet naast Portugese Panga, een recept dat ik van mijn Antilliaanse oma heb gekregen en aan onze smaak heb aangepast. Het recept van Portugese Panga komt deze week online.

Het enige waar je op moet letten bij het kopen van de banaan, bij bakbananen geldt het omgekeerde als bij normale bananen. Hoe donkerder (zwarter) je bakbanaan, hoe zoeter en lekkerder deze zal zijn. Hoe zwarter dus hoe beter, zeggen we hier ;)

Tijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • Bakbanaan
  • Olie

Nodig:

Koekenpan

Bereidingswijze:

Verhit een laag van minimaal een cm olie in de koekenpan.

Haal de schil van de bakbanaan weg en snij de banaan in plakken van maximaal een halve cm dik. Niet te dun, anders krijg je bananenchips.

Doe de plakken bakbanaan in de olie en bak ze aan beide kanten bruin in ongeveer 5 minuten. Let erop dat je vuur niet te hoog staat.

Laat de plakken bakbanaan daarna uitlekken op wat keukenpapier.

Eet smakelijk! Bil hana wa shiffa! Bon appetit!