Het is weer tijd voor een van W. zijn recepten. Sudanese Salatat Dakwa, pindakaas salade.

Pindakaas salade

Pindakaas salade is heerlijk bij gerechten met rijst, kan met vlees en vis worden gegeten en heeft een heerlijke uitgesproken smaak, die tegelijkertijd niet overheerst. Een salade dus om te proberen! Ik heb al heel wat verbaasde blikken gezien als deze salade hier op tafel verscheen. Iedereen die het proeft is verrast over de frisse smaak. Omdat de dressing pindakaas bevat krijgt de salade een notige ondertoon. Deze overheerst niet en past perfect samen met het friszure van de limoen. In Sudan is dit een salade die vrijwel dagelijks op tafel staat.

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Salade
Sudanees
Pindakaas, Salade, Sudanees eten
4 personen
Madelon

Keukentools

 • Slakom

Ingrediënten

 • 1 grote tomaat
 • 1 kleine ui
 • halve komkommer
 • sap van halve limoen
 • 1 eetlepel goede kwaliteit pindakaas zonder toegevoegde suikers
 • zout naar smaak
 • halve theelepel komijn
 • 2 eetlepels ongebrande sesamolie, het liefst de Sudanese variant, niet de Aziatische, verkrijgbaar bij Arabische toko’s, vervang anders door olijfolie

Bereiding

 • Neem een ruime kom of diep bord. Snijd de tomaat, ui en komkommer in kleine blokjes en meng deze door elkaar.
 • Meng in een klein schaaltje het sap van de limoen, de pindakaas, zout, komijn en sesamolie. Proef of het zout naar je smaak is en voeg eventueel meer limoensap toe wanneer je dit lekker vindt. Maak er een mooi glad mengsel van en giet je dressing over de tomaat, uit en komkommer. Roer alles goed door elkaar. Deze dressing maakt je pindakaas salade zo speciaal, pas hem vooral aan aan je eigen smaak.
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!