Pancakes met zoet geel goud. Zoete bananen met een vleugje kaneel in je pancake, klinkt dat niet gruwelijk lekker?
Arepa di bacoba
Dit is een Antilliaans recept waar ik ontzettend gek op ben en wat ideaal is voor het verwerken van bananen die overrijp zijn. Niet zo lekker meer om uit de hand te eten, maar verslavend lekker in deze pancakes!
Een andere manier voor zoete pancakes zijn arepa di pampoena. Zoete pannenkoekjes met pompoen.
Dit recept voor arepa di bacoba is voldoende voor 12 stuks. Ik verdubbel de ingrediënten vaak en maak een dubbele batch die ik dan gedeeltelijk invries.
Wat heb je nodig
- 225 gram speltbloem (220 gram)
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 afgestreken theelepel zeezout
- 1 afgestreken theelepel kaneel
- 1 XL ei of 2 medium eieren
- 250 ml (geiten)melk of plantaardige melk
- 2 zeer rijpe bananen
- roomboter
Verder nodig
- mengkom
- beslaglepel
- koekenpan van minimaal 30 cm doorsnede
- mixer
- keukenpapier en schoon bord
Bereiding
Meng in je kom het meel, bakpoeder, zout en de kaneel met het ei en de melk. Goed mixen tot een glad beslag zonder klontjes.
Prak je bananen met een vork en voeg dit toe aan je beslag. Mocht je twijfelen hoe rijp je bananen moeten zijn, pak de bananen die al bruine stippen en vlekken op de schil hebben. Je wilt ze namelijk zo zoet mogelijk maar niet bedorven, dus geen helemaal zwarte bananen gebruiken ;) Bananen die nog geen bruine stippen of vlekken hebben moet je niet gebruiken, je pannenkoekjes gaan dan melig smaken en krijgen dan niet de zoete banaansmaak die je wilt.
Zet je koekenpan op een zacht vuur. Net zo zacht als je normaal pannenkoeken zou bakken. Verwarm een stukje roomboter (niet bruin laten worden!) en giet drie hoopjes beslag in je pan. Ik gebruik ongeveer een halve beslaglepel voor 1 pannenkoekje. Probeer zelf uit wat in jouw pan het beste past.
Door het toegevoegde bakpoeder worden de pancakes lekker luchtig en dik.
Lekker eten wanneer ze nog warm zijn en bestrooien met (poeder)suiker en eventueel een klontje boter. Ook heerlijk met lemon curd!
Eet smakelijk!
Lekker! Jammer dat ik de komende 3 weken op dieet ben, anders pas ik niet in mijn feestjurk :( Nouja, ik pas hem wel alleen als ik een paar kilootjes eraf snoep valt hij iets mooier om mijn heupen ^^
Haha dan is dit een mooie beloning voor na het feest ;)
Dit ziet er heerlijk uit! Je kunt echt goddelijk koken Madelon!!
Thanks Deb!
Dat klinkt inderdaad gruwelijk lekker! Deze ga ik hoop ik (net als al je andere recepten) eens proberen, maar hiervan hebben we de ingrediënten altijd in huis, dus dat is lekker makkelijk ^^
Hihi ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt als je ze maakt. Maar dit zijn inderdaad ingrediënten die bijna iedereen wel altijd in huis heeft dus dat maakt dit supermakkelijk.
dat zit er super lekker uit… dat wordt binnenkort smullen voor mij en de kids… zie zijn gek op pannenkoeken… zou het ook lekker zijn als ik er een beetje havermout bij doe?
Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt? Ik denk dat havermout prima zou smaken als je er niet teveel indoet. Deze pancakes zijn namelijk al behoorlijk zwaar en machtig door de banaan ;)
dan laat ik het zo als het originele recept als het al zwaar is… maar ga het zeker zo snel mogelijk maken, zodra we bananen hebben…
Wel wachten tot ze wat bruinig zijn hè dan zijn ze nog zoeter ;)
komt goed… ;-)
Insha’Allah een keer maken. Ziet er lekker uit.
Jaaaa mijn geliefde bananen pannenkoekjes! Ik ga ze zo al eten haha
ik vind serieus dat je een soort van kook/recepten blog moet beginnen! love it!!!
Weet je dat ik daar over na heb gedacht? Ik heb er alleen echt niet de tijd voor jammer genoeg…
tijd kun je maken (ik weet zeker dat je het kunt!)
Haha ik zou dat wel graag willen ja. Maar ik denk dat ik dat ook wel de afwisseling zou missen die ik nu heb in het schrijven naast het tijdgebrek haha.
Ziet er lekker uit
heeeerlijk en lekker makkelijk ook :D
Oh my wat ziet dit er lekker uit! Perfect recept voor de bananen die weleens blijven liggen hier. (ik eet ze alleen groenig)
Mijn Arubaanse oma maakt dit vaak, ZO lekker. Zal haar ook eens om het recept vragen.
Homefood are the best !
Ziet er heerlijk uit! Is het ook lekker als je het de avond ervoor maakt en in de ochtend even opwarmen? En zo ja, hoe kun je ze dan het beste bewaren?
Ja hoor dat kan. Dat doen wij ook vaak met de pannenkoekjes die overblijven. Je kan ze gewoon luchtdicht afdekken met huishoudfolie en in de koelkast zetten. Opwarmen is het makkelijkste in de magnetron, niet te lang anders worden ze droog ;)