Twee hobbykoks in een huis. Wat doe je dan? Dan ben je altijd op zoek naar tools en apparaten die het koken nog leuker maken. En iets wat al een hele tijd op mijn lijstje staat was een goede keukenmachine. Mijn huidige is klein en een watje vergeleken met deze. Ook draaide ik regelmatig de haak uit mijn handmixer bij beslag maken en kende hij het woord fijnmalen niet. De vereisten voor een nieuwe? Een waslijst. Maar omdat de ultieme keukenmachine, een Magimix of Kenwood,  me toch echt te duur is (denken even aan 500 flappen met de eisen die ik heb) zocht ik een alternatief met een leukere prijs en kwam uit bij de Aluminium Collection van Philips. 

Na wat gezoek leverde de Wehkamp de scherpste prijs op en kon die ook nog eens worden gecombineerd met een Philips actie waarbij je € 20,- van je aankoopbedrag terugkrijgt. Heel leuk als dezelfde machine via Philips zelf voor € 219,- wordt verkocht en ik hem nu dus voor bijna de helft heb aangeschaft :angel Donderdagavond laat besteld en zaterdagochtend werd hij keurig bezorgd. De harige keuringsinspectie ging gelijk aan het werk ;)

Philips heeft goed nagedacht over een 3-in-1 keukenapparaat. Als eerste een multifunctionele mengkom met inhoud van 3,4 liter en een XL vultrechter Zodat je ingrediënten niet meer hoeft te snijden voor je het in de machine doet. Hakken, deeg kneden, beslag mengen, schaven en raspen, luchtig kloppen, het kan allemaal. Het onderstuk heeft een 1000 watt motor, wat ook wel mag als je hem intensief wilt gebruiken ;) Hij is in ieder geval al sterk genoeg om het zware beslag van de Sunny Oatmeal Cookies te mengen tot een prachtig geheel.

Als tweede natuurlijk een blender van 1,5 liter. Onmisbaar in elke keuken. Deze keukenmachine heeft ook de mogelijkheid om ijs te crashen en natuurlijk een pulsefunctie.

En als derde een sapcentrifuge ook met XL vultrechter. Ik heb van het weekend al lekkere sapjes staan maken. Een hele appel kan er zo in, handig! Ook zie je op de foto de ballonhaken die in de grote kom kunnen en speciaal is om bijvoorbeeld, slagroom, eieren mayonaise of andere luchtige dingen te kloppen.

En de overige accessoires. Met de klok mee: een citruspers, vier rasp- en snijschijven, een borsteltje om kleine hoekjes schoon te maken, een spatel en het deegmes. De zwarte snijschijf is instelbaar van 1 tot 7 millimeter. Niet op de foto staat een leuk klein receptenboekje van de Franse chef  Natuurlijk heb ik hem gelijk dezelfde dag al gebruikt. Sapjes geperst en een plaatkoek gemaakt die zeer in de smaak viel bij de proevers. En waar ik zeer tevreden over was omdat hij luchtiger werd dan als ik het beslag met de de hand had geroerd.

De onderdelen kunnen in de afwasmachine, maar aangezien ik die niet heb was ik nieuwsgierig hoe makkelijk ik alles schoon kan krijgen. Heel makkelijk dus, een heel groot pluspunt. Afspoelen met water en even met een zacht sponsje en het meegeleverde borsteltje door de hoekjes en klaar. Ideaal!

Ik ben echt ontzettend blij met deze machine en hoop hem veel te gebruiken de komende tijd ;)

En deze meneer was blij met de doos  :lol