multilind

Begin september introduceerde Multilind Baby Care 2 nieuwe producten. De Baby Tandgel en Baby Billenspray met 10% zinkoxide waren al verkrijgbaar. Nu is de lijn uitgebreid met de Baby Bodyspray en de vernieuwde Baby Billenspray met 4% zinkoxide. Ik kreeg beide toegestuurd voor een review en testte ze uit met baby Z.

multilind-2

Baby Billenspray

De Baby Billenspray is zoals billenzalf, maar dan met het gemak van een lotion uit een flesje. Geen vettige vingers meer door billetjes insmeren! De eerste versie Baby Billenspray bevat 10% zinkoxide. De nieuwe formule bevat 4% zinkoxide en is bedoeld voor preventief gebruik. Gebruik bij wondjes wordt afgeraden, dat prikt.

Ik vind de billenspray ideaal voor buiten de deur. Een of twee keer sprayen op de billen, luier dicht en klaar. En een giebelende baby want dat gevoel op je billen is blijkbaar erg grappig haha.

multilind-5

Interessante ingredienten in de Baby Billenspray:

 • Zink oxide (beschermt en helpt de huid te herstellen en in goede conditie te houden)
 • Glycerine (helpt water op de huid te blijven zodat het opgenomen kan worden)
 • Arachis hypogaea oil (pindaolie, voedend voor de huid)
 • Cocoglycerides (wordt van kokosolie gemaakt en helpt de conditie van de huid goed te houden)
 • Calendula officinalis extract (helpt de huid in goede conditie te houden en ruikt lekker)
 • Chamomilla recutita flower extract (heeft ontsmettende, ontstekingsremmende en verzachte werking)

Baby Bodyspray

Elke mama weet dat babyhuidjes snel droog worden. Multilind speelt daar op in door met deze slimme bodyspray te komen. Licht en heel makkelijk uitsmeerbaar. De bodyspray bevat hydraterende ingrediënten en extracten van kamille en Calendula. Plakt niet en trekt heel snel in dus je kan gelijk door met aankleden. Ook deze is niet geschikt voor als je baby wondjes op de huid heeft. Baby Z. vind het een fijn product want mama is snel klaar met smeren.

multilind-2-2

Interessante ingredienten in de Baby Bodyspray:

 • Glycerine (helpt water op de huid te blijven zodat het opgenomen kan worden)
 • Coco-Caprylate/Caprate (zorgt voor makkelijke verspreiding van het product en een zachte, niet vettig gevoel op de huid)
 • Propylene glycol (cosmetische versie van minerale olie, trekt snel in de huid en voorkomt vochtverlies van de huid en zorgt ervoor dat andere ingrediënten makkelijker op te nemen zijn)
 • Cocoglycerides (wordt van kokosolie gemaakt en helpt de conditie van de huid goed te houden)
 • Calendula officinalis extract (helpt de huid in goede conditie te houden en ruikt lekker)
 • Chamomilla recutita flower extract (heeft ontsmettende, ontstekingsremmende en verzachte werking)

Geschikt voor normale, niet gevoelige huid

Ik heb zelf beide producten ook getest. Baby Z. heeft geen gevoelige huid. Mijn huid is (over)gevoelig en heeft wat eczeemplekjes. Daar zijn deze producten niet voor geschikt. Mijn handen gingen van beide erg jeuken en het prikt inderdaad flink in wondjes ;)

Multilind Baby Care is verkrijgbaar bij Etos, DA, Dio, Kringapotheek, Benu apotheek, Mediq apotheek en bij online shops.

Prijzen: Baby Bodyspray 200 ml € 9,99 en Baby Billenspray 50 ml € 6,95

Lijken deze producten jullie fijn?

Love Madelon

Fahad

5 Comments
 1. Bwa, beide productjes lijken mij niet echt noodzakelijk. Ik gebruik niet graag producten voor zl als ze niet echt nodig zijn, dus DRM dat ik ze ook niet meteen zou aanschaffen.

 2. Klinkt interessant, ik gebruik voor nu de Evian baby billenspray. Bevalt me ook goed, het lijkt me handig voor buiten. Wie weet voor in de toekomst bij de volgende baby! En ook nog eens bij de Etos te verkrijgen, altijd fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.