Goed verpakken die boobies!

Voedingsbh’s zijn een crime. Welke moet je kiezen! Net zoals gewone overigens. Ik haat bh’s uitzoeken haha.

Ik heb pas na de bevalling echt goed kunnen kijken naar welke voedingsbh handig zou zijn. Tijdens de zwangerschap groeiden de dames niet alleen flink, na de geboorte van Z. stopten ze ook niet. Nu zijn we 11 maanden verder en heb ik pas het idee dat ze deze grootte houden.

Schermafbeelding 2014-10-20 om 10.53.45

Voedingshemdjes

Thuis ben ik zwaar fan van voedingshemdjes. De meesten zijn erg prijzig, maar de H & M heeft ook voedingshemdjes. Tijdens mijn zwangerschap hoorde ik via een vriendin over deze hemdjes en besloot ik er een paar aan te schaffen. En dat viel me absoluut niet tegen. Ze kwaliteit gaat wel wat achteruit na een paar maanden dagelijks gebruik. Ze gaan dan een beetje lubberen dus koop ze niet een maat groter dan je normaal hebt.

Voor € 19,99 heb je een zwart en een wit voedingshemdje. Inmiddels heeft H&M de collectie uitgebreid en heb je voor € 24,95 twee kleurige voedingshemdjes.

(Bron foto: H&M.com)

Schermafbeelding 2014-10-20 om 10.10.12

Voedingsbh

In het begin kon ik absoluut geen bh’s met beugels verdragen. Wanneer je stuwing hebt mag niks te strak zitten dat doet gewoon pijn. De eerste weken droeg ik voedingsbh’s van de Hunkemoller. Ze waren fijn voor de eerste weken waarin ik veel last had van een pijnlijke voorgevel door stuwing en het vele kolven. De minpunten? Het zijn gewoon stoffen bh’s waren dus voedingscompressen waren gewoon zichtbaar door de kleding. Ze gaven ook weinig tot geen steun. En ze zijn nou niet echt mooi.

Na de eerste twee maanden ben ik gaan zoeken naar een voedingsbh die meer aan mijn eisen voldeed.

Waar ik op heb gelet zijn de volgende punten:

  • De bh moet goede steun geven
  • De binnencup (powernet) moet zoveel mogelijk borst bedekken
  • De cupsluiting moet makkelijk open en dicht te maken zijn met een hand
  • De bh moet lang meegaan dus van goede kwaliteit zijn
  • De buitenkant moet een softcup zijn (ik heb er een hekel aan als je tepels door je kleding ziet piepen)
  • Als er een beugel in zit moet deze korter zijn of van flexibel materiaal zodat de melkklieren niet geplet worden

Schermafbeelding 2014-10-20 om 10.08.23

Mammae

Ik kwam uiteindelijk uit bij Mammae en Hotmilk. Mammae is hier favoriet omdat een groot stuk van de borst bedekt blijft. Dat vind ik ideaal voor buitenshuis of voor als we bezoek krijgen. Daarnaast zitten ze erg comfy en ik vind ze ook erg mooi.

Door het stevige powernet geven ze ook goed steun tijdens het voeden dus hoef ik zelf niet meer te ondersteunen. Het powernet is zelfs zo stevig dat ik regelmatig mijn kolfschelpen erin deed tijdens het kolven om even mijn handen vrij te hebben.

De cupsluiting zit aan de voorkant en is heel makkelijk te openen en te sluiten met 1 hand. In de softcup zit zelfs een klein vakje waar je even je zoogcompres kan ‘parkeren’ tijdens het voeden. Heel fijn, want als je ergens buiten bent deed ik ze vaak in mijn tas omdat ik ze niet ergens neer wilde leggen.

Alleen het prijskaartje is echt auwie. Het zijn de duurste voedingsbh’s die te koop zijn. De prijs per bh ligt tussen de 80 en 90 euro. Maar de kwaliteit is geweldig. Zelfs na tientallen keren wassen zien ze er nog mooi uit en zijn ze nog steeds stevig. Ik ben echt te lui om mijn bh’s met de hand te wassen, ze gaan gewoon in een wasnetje in een korte was of wolwas mee.

(Bron foto’s Mammae bh’s: Ikbenmama.nl)

Schermafbeelding 2014-10-20 om 10.58.40

Hotmilk

De Hotmilk Bh’s staan nog op mijn lijstje om aan te schaffen. Waarom? Ik vind de keuze in Nederland niet echt denderend. Dus wil ik ze uit Engeland bestellen. Ik heb alleen gewacht tot ik zeker was dat ik niet nog een cupmaat zou groeien haha. De prijzen liggen wel een paar tientjes lager dan de Mammae bh’s dus ik wil er zeker nog een van testen. Je hebt al een Hotmilk voedingsbh voor ongeveer € 50,-.

(Bron foto Hotmilk nursing bra: hotmilklingerie.com)

Waar te koop

Beide merken zijn niet in de meeste stenen bh-winkels te koop. Heel jammer, want ik had graag eens willen passen voordat ik er een aanschafte. Ik hoop dat er steeds meer stenen winkelpunten komen in de toekomst. Online zijn er meerdere shops die Mammae voedingsbh’s verkopen. Deze twee verkopen de grootste collectie van Mammae zodat je makkelijker kan vergelijken:

Welke voedingsbh’s vinden jullie fijn?

Love Madelon

Dit was deel 5 van ‘Borstvoeding | Kijk in de wereld van een voedende mama’. De vorige delen kun je lezen door op de links te klikken.

  • Deel 1 (Waarom borstvoeding)

  • Deel 2 (Persoonlijk verhaal Madelon)

  • Deel 3 (Co-sleeping)

  • Deel 4 (Kloven en bedekt voeden)