#waymadifood Kerrie Pompoen Soep

Kerrie Pompoen Soep

Je zal vast denken, pompoensoep in de lente? Yes! Pompoen is licht verteerbaar en deze Kerrie Pompoen Soep is heerlijk als lunch of licht avondeten.

Pompoen is een groente die best wat kruiden kan hebben. Ik koos daarom voor pittige kerrie om te combineren met de doos pompoenblokjes die ik nog had liggen en niet wilde verwerken tot Arepa di Pampoena voor de verandering. Hou je niet van kerrie? Vervang deze dan met een beetje sambal.

Je kan natuurlijk ook verse pompoen gebruiken, hou dan 300 tot 400 gram aan pompoenstukjes aan voor deze soep.

Wat heb je nodig voor 4 kommen soep

  • klontje boter
  • 1 grof gehakte ui
  • 2 tenen knoflook in stukken gehakt
  • 1 theelepel pittige kerrie
  • 500 ml water
  • 1 pak pompoenblokjes van AH (diepvries)
  • 1 bouillonblokje (groente of kip)
  • 5/6 blokjes boerenkool (diepvries)
  • handje fijngehakte koriander
  • limoen
  • zeezout naar smaak
  • blender of staafmixer
  • soeppan van 2 liter met deksel

Bereiding

Roerbak de ui en knoflook tot ze wat glazig zijn. Voeg dan gelijk de pompoenblokjes en kerrie toe en bak deze even mee. Water erbij waarin je het bouillonblokje verkruimeld.

Doe het vuur omhoog en breng de soep aan de kook. Wanneer de pompoen gaar is (ongeveer 20 minuten) voeg je de blokjes boerenkool toe. Deze is al fijngehakt en hoeft maar kort te garen, een paar minuten. Breng je de soep op smaak met zeezout.

Pureer je soep in een hittebestendige blender of met de staafmixer. Strooi wat fijngehakte koriander in een kom soep en pers er wat limoensap in. Dit is niet alleen garnering maar maakt ook de smaak van de soep af. De pompoen is wat zoetig, de kerrie pittig, de limoen geeft een friszure smaak en de koriander heeft een aardse kruidige smaak. Zo is de soep perfect in balans.

Ik vind de soep erg lekker om zo weg te lepelen, hubby eet er graag een Pogaca naast.

Eet smakelijk!