23 maanden geef ik nu borstvoeding. Dat klinkt echt als een eeuwigheid. Schreef ik vorig jaar nog dat ik uitkeek om de WHO-norm van 2 jaar te halen, nu hoop ik stiekem dat mister Z niet te snel wil gaan afbouwen.

Borstvoeding UK

Borstvoeding en de dreumes

Hoe langer ik borstvoeding geef, hoe meer het voor mij voelt als ‘wat is het toch makkelijk’. Z drinkt overdag 3 keer en heeft ‘s nachts happy hour met de open boobie bar. Meestal komt dat neer op 2 tot 3 keer echt drinken.

Hij krijgt nu zijn laatste kiezen en die zorgen voor veel ongemak. Als ik om me heen hoor over slapeloze nachten van ouders door tandjes dan ben ik zeer blij dat Z (en wij dus ook) lekker doorslaapt na een slokje en een knuffel. Want ja, wij slapen nog steeds samen dus ik hoef mijn bed niet uit.

De afgelopen maanden heb ik wat (grappige) momenten verzameld die ik met jullie wil delen. Een dreumes aan de borst is namelijk heel anders dan een klein baby’tje.

Borstvoeding dreumes

De multitaskende dreumes

‘Aap’ is een vaste bedligger geworden. En heel fijn om ook te knuffelen tijdens het drinken. Want dat moet. Iets vasthouden anders dan de borst tijdens het drinken. Dat kan variëren van zijn eigen voet tot een speeltje of boek. Of een iPad die heel leuk is om in mama’s gezicht te duwen.

De Titty Twister Dreumes

Z is altijd al een onrustige drinker geweest. Daarvoor had ik de borstvoedingsketting. Maar toen hij ongeveer anderhalf jaar oud werd was die niet interessant meer. Totale ontspanning vind hij nu door te frunniken. Wil hij in slaap vallen dan schiet er een handje richting de andere borst om die tepel vast te houden of er mee te spelen. Heel aandoenlijk om te zien, maar voor mij soms echt pijnlijk. Meestal sluiten we het compromis dat vasthouden mag, maar niet trekken, slaan of drie keer omdraaien hehe.

De lenige dreumes

Over onrustig drinken gesproken. Dacht ik dat Z als baby in gekke houdingen wilde drinken, nu ben ik daar echt op terug gekomen. Hangend op de bank, staand, over mij heen hangend naar de borst duiken, benen in spagaat tijdens het drinken, een voet in mijn oor, het is allemaal mogelijk.

De delende dreumes

Boobies mogen ook gedeeld worden. Alle knuffels moeten regelmatig een ‘slokje Boo’ nemen. En worden daarna keurig op de rug geklopt voor een boertje. Of krijgen er een hap ‘eten’ achteraan met de mededeling dat ze hun mond open moeten doen.

De claimende dreumes

Van mij. Geef maar aan Z. Zo ook de boobies. Probeer je plagend de borst weg te halen bereid dan vooral je oren voor. Dat word je niet in dank afgenomen. Of hij plaagt je gewoon terug door keihard op de borst te meppen haha.

Wat voor eigenaardigheden heeft jou kleintje met de borst?