Borstvoeding Milkdrunk Z

Misschien herinner je mijn oproep van vorig jaar nog. Ik zocht moeders die net als ik hun borstvoedingsverhaal en -ervaringen wilden delen. Deze maand gaan we echt van start. Echte mama’s, echte ervaringen en echte verhalen. Dit is borstvoeding

Desiree

We beginnen met het verhaal van Desiree. 3 dagen na de geboorte van mister Z beviel zij van haar dochtertje…

Op 11-11-2013 is mijn dochter geboren op mijn verjaardag. Van tevoren wist ik al dat ik (als het kon) borstvoeding wilde geven. Ik had horrorverhalen gehoord maar ook mooie verhalen. Mijn dochter werd geboren, en al binnen een minuut vond zij haar weg naar mijn borst.

Dat zij dit deed was heel bijzonder, vanwege de manier waarop zij geboren is. Namelijk door middel van hulp van een vacuumpomp. Kindjes die zo geboren worden zijn vaak wat misselijk en willen dan nog niet drinken. Dat was voor mij zo’n mooi moment dat ik huilde van geluk.

Vanaf dat moment loopt onze borstvoeding als een trein. Ze drinkt altijd een paar minuten intensief aan iedere borst en ze groeit als kool. De horrorverhalen waar ik zo bang voor was hebben wij nog niet meegemaakt. En ik kan het eigenlijk alleen maar aanraden. Dat moment met je kind is niet te evenaren.

Het grootste ‘nadeel’ voor mij, omdat ik niet kolf, is dat ik nooit lang bij mijn dochter uit de buurt kan zijn. Maar dat vind ik geen nadeel.
Inmiddels voed ik 23+ maanden en het einde is nog niet in zicht. Ze vindt het nog veel te fijn.

Desiree bedankt dat jij je jouw verhaal wilde delen!

Wil jij ook je borstvoedingsverhaal of -ervaringen delen?

Volgende week vrijdag kun je weer een borstvoedingsverhaal lezen. Wil jij ook je verhaal delen? Dit is de oproep die ik deed:

Lieve mama’s,

Vorig jaar deed ik al een oproep en ik ga het nu weer doen.

Voor de borstvoedingsserie op Waymadi.nl zoek ik mama’s die hun borstvoedingservaringen willen delen. Vorig jaar ben ik begonnen met schrijven over borstvoeding en daar wil ik nog lang niet mee stoppen ;)Mijn al geplaatste artikelen kun je hier lezen.

Zelf ben ik een langvoedende mama (23+ maanden nu), maar ook de moeders die niet zo lang hebben gevoed wil ik graag aan het woord laten. Alle fijne en minder fijne momenten van de borstvoeding zijn het waard om gedeeld te worden.

Stuur me jouw borstvoedingsverhaal (minimaal 300 woorden) en/of je ervaringen naar waymadinl@gmail.com met als onderwerp ‘Borstvoeding’.

Borstvoedingsfoto’s die je wil delen bij je verhaal zijn altijd welkom, ze zullen worden geplaatst met jouw naamsvermelding. Wil je anoniem je verhaal vertellen? Ook dat kan. Heb je een eigen blog, vermeld deze dan ook zodat ik je kan linken.

Ik zou het heel fijn vinden als je dit bericht zou willen delen met alle borstvoeding gevende mama’s die je kent.