Wanneer je op vetten functioneert in plaats van koolhydraten blijft het soms puzzelen om genoeg gezonde vetten binnen te krijgen. Binnen de keto recepten zie je daarom vaak ‘fatbombs’ langskomen. Kleine snacks die volgepropt zijn met gezonde vetten.

Fruit fatbombs

Aardbei keto fatbombs smaken naar aardbei roomijs, maar dan met meer een cheesecake of pudding structuur door de agar agar. Gebruik je ander kha fruit maal het dan even fijn of hak het in kleine stukjes.

Ik heb nu meerdere recepten geprobeerd maar de meesten vond ik totaal niet smaken. Dus begon ik zelf te experimenteren. Dit is mijn basisrecept voor keto fatbombs. Ik ben nog aan het experimenteren hier een cheesecake versie van te maken.

De voedingswaarde per stuk is berekend met aardbeien: 1,84 gram koolhydraten, 0,4 gr eiwitten en 15,85 gram vetten.

Wat heb je nodig (maakt 7 stuks van 50 gram)

  • 125 gram aardbeien of ander kha fruit
  • 200 ml volle room
  • 50 gram grasboter
  • 4 gram agar agar
  • 40 gram erythritol

Variatietips

  • Probeer ook eens ander kha fruit in plaats van de aardbeien en verhoog of verlaag de verhouding fruit naar je eigen smaak.
  • De room is te vervangen met roomkaas, alleen kook je die niet mee maar voeg je na het koken toe.
  • Grasboter kun je vervangen door normale boter, ghee (smaakt sterker) of kokosolie.
  • De erythritol is te vervangen door minimaal 8 stevia druppels. Neem dan wel een soort die geschikt is om mee te bakken.
  • Eet je niet koolhydraatarm dan kun je uiteraard de erythritol 1 op 1 vervangen door rietsuiker of honing.

Bereiding

Prak het fruit fijn en doe het samen met de room, grasboter en erythritol in een klein pannetje. Breng aan de kook, roer af en toe, en voeg dan de agar agar toe. Ik gebruik nu een garde om geen klontjes te krijgen al lost agar agar wel makkelijk op.

Laat even een paar minuten zachtjes koken en doe dan het vuur uit. Gebruik siliconen cake vormpjes om te vullen. Ik deed in elke vormpje 4 eetlepels, dat is ongeveer 50 gram.

Laat de fruit fatbombs opstijven in de koelkast. Bij mij zijn ze in een uur al stevig. Qua smaak zou ik je de tip geven niet gelijk aan te vallen maar een nachtje te wachten.