Noors platbrood

Tijdens de eerste weken koolhydraatarm eten miste ik iets krokants. Je weet wel. Dat gevoel van kunnen knagen op een krokant stokbroodje. Dit noors platbrood heeft zoveel structuur dat ik het een fijne afwisseling vond met mijn lijnzaadcrackers.

Noors platbrood is ook een echte gezonde vetten booster dus perfect voor tijdens ketose. Ik heb het vaak gebruikt om aan voldoende gezonde vetten te komen voor ik daar mijn balans in vond.

Ook een groot pluspunt, noors platbrood is in een half uur klaar om in stukken te snijden en in porties in je vriezer te schuiven. Ideaal!

Wat heb je nodig

  • 150 gram geraspte belegen of oude kaas of Engelse cheddar kaas
  • 50 gram roomkaas (1,75 kh)
  • 3 eieren (2 kh)
  • 70 gram lijnzaad (9,5 kh)
  • 50 gram sesamzaad (3 kh)
  • 70 gram zonnebloempitten (7,4 kh)
  • 50 gram pompoenpitten (3,5 kh)
  • 1,5 theelepel bakpoeder

Totaal 27,15 kh. Deel dit door het aantal stukken dat je snijd en je weet hoeveel kh 1 stuk bevat.

Bereiding

Zet je oven op 200 graden.

Meng ondertussen alle ingrediënten in een kom. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Gebruik een spatel om de massa te verdelen. Tijdens het bakken zal de dikte verdubbelen. Ik probeer het daarom zo dun mogelijk egaal te verspreiden.

Bak het Noors platbrood in ongeveer 15 minuten onder-en bovenwarmte goudbruin en krokant. Snijd het in stukken en laat het afkoelen. Je kan porties invriezen zodat je het altijd vers bij de hand hebt.

Ook lekker om even te toasten. Makkelijk om mee te nemen.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.