Welkom op Waymadi.nl! Ga je akkoord met smakelijk (online) cookies?

Eet jezelf gezonder

Eet jezelf gezonder

Jaar na jaar was ik zoekende. Ik had een goede baan in de schuldhulpverlening als afgestudeerd jurist. Tijdens de zwangerschap van mijn zoon viel ik uit. Doodziek. Mijn lijf trok aan de rem. Dag geweldige baan: ‘Mevrouw we gaan u volledig afkeuren’, was het verdict na 2 jaar uitval en ziekte. Elk jaar kwamen er meer lichamelijke en geestelijke klachten bij. Met 30 jaar liep ik er bij als een oud vrouwtje met obesitas, fibromyalgie, PCOS, dagelijkse brainfog, tal van intoleranties en hobbelend van de ene burn-out en depressie naar de volgende. Toen ik mijn diagnoses kreeg was het plaatje compleet. Ik moest een manier vinden waarmee ik weer in balans kon functioneren en de pijnen en ongemakken in mijn lijf zoveel mogelijk kon remmen.

Ik besefte dat ik voor mezelf moest gaan zorgen. Mezelf gezonder gaan eten door mijn lichaam te gaan voeden in plaats van vullen.

Met als wens om minimaal 15 kilo af te vallen, maar vooral hopende weer zonder pijn mijn dagen door te kunnen komen…Maar als je zowat alles al geprobeerd hebt, van shakes tot uithongeren tot de ene diëtiste na de andere en niets hielp. Wat ik ook deed ik bleef aankomen tot ik meer dan 90 kilo woog met mijn 165 cm. Ik begon me in te lezen over insulineresistentie, ik had vrijwel alle kenmerken. Zonder het te weten was ik keihard onderweg naar diabetes type 2… In 2017 begon ik koolhydraten te verminderen door koolhydraatbeperkt te gaan eten, in april 2018 maakte ik de overstap naar ketogeen eten met whole foods.

Binnen 2 weken had ik niet de hele dag honger meer en had ik voor het eerst in mijn leven een verzadigd gevoel na het eten. Binnen 1 maand merkte ik dat ik meer energie had dan voorheen. Binnen 3 maanden had ik geen pijn meer wanneer ik wakker werd. Binnen 6 maanden zat de gynaecoloog als een malle te zoeken met het echo-apparaat: de PCOS was weg. Binnen 9 maanden was ik 16 kilo afgevallen. Binnen 12 maanden was er 60 cm minder Madelon in omvang.

Afkicken van een suikerverslaving

Ketogeen eten is voor mij een lifestyle geworden. Ik deelde in mijn Facebookgroep mijn struggles en successen tijdens het afkicken van mijn koolhydraten(suiker)verslaving en vond zoveel meer vrouwen die ook worstelden zoals ik deed. Ik viel af, zat lekkerder in mijn vel, heb veel minder gezondheidsklachten en kan andere vrouwen leren om hetzelfde te doen.

Ik besloot mezelf om te scholen, want naast de voedingskennis die ik in mijn eigen zoektocht en zelfscholing van meer dan 15 jaar had verzameld wil ik dat ook graag officieel uitdragen. De HBO Studie Natuurvoedingsadviseur is gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer: eten volgens wat je lichaam nodig heeft aan dagelijkse voedingsbehoeften om een optimale staat van gezondheid te bereiken en te behouden. Wist je dat dit overeen komt met de islamitische Sunnah over eten? In 2019 startte ik met coachen. Naast de gratis Facebookgroep heb ik tientallen vrouwen persoonlijk in 1 op 1 online coaching mogen helpen zichzelf gezonder te gaan eten en dit als lifestyle te implementeren: Zelfzorg.

Voor mij als (bekeerde) moslima is de islamitische grondslag, de zorgplicht voor je in bruikleen gekregen lichaam, de sterkste motivatie die er is. Maar die zelfzorg, die geldt voor elke vrouw…!

Je hoeft het niet alleen te doen!

Voor elke vrouw die zich halal gezonder wil eten met een ketogene of koolhydraatarme lifestyle heb ik de groepscursus ‘Eet jezelf gezonder’ ontwikkeld. 

De basis voor al mijn voedingscoaching is zelfzorg. Want dé motivatie om jezelf gezonder te gaan eten, ben jij. Als mens hebben we de plicht om goed voor onszelf te zorgen. Je lichaam voeden is daar de basis van. Vraag jezelf eens af: Ben ik met mijn voeding mezelf aan het vullen of aan het voeden? Mis ik de praktische steun en kennis om dit om te zetten in voeden in plaats van vullen?

Herken jij jezelf hierin?

 • Vermoeidheid of lichamelijke ongemakken die maar niet weg gaan.
 • Veel trek, onverzadigbaar of juist een gebrek aan eetlust.
 • Overgewicht of ondergewicht en niet af kunnen vallen of aankomen.
 • Steeds opnieuw proberen een gezonde eetstijl aan te leren maar steeds terugvallen in oude eetpatronen.
 • Zoekende zijn naar je eigen motivatie om het vol te houden.
 • Insulineresistent zijn of diabetes type 2 hebben.
 • Moeite hebben met het plannen van een stabiel eetpatroon.

Wat kan ik jou leren?

 • Starten met een ketogene of koolhydraatarme lifestyle (ook tijdens de borstvoedingsperiode).
 • Afkicken van je koolhydraten(suiker)verslaving.
 • Leer en herken de voedingsbehoeften van jouw lichaam.
 • Jouw persoonlijke macro nutriënten omzetten in voeding.
 • Herkennen wat je valkuilen zijn en die omzetten in zelfzorg.
 • Met welke voeding eet je jezelf gezonder?
 • Maak jezelf gezonder eten een lifestyle.
 • Vind en behoud je motivatie.

Welke waarde kan ik verwachten?

Gedurende 6 weken krijg je mijn begeleiding in het behalen van je persoonlijke doelen. Dit unieke waardevolle pakket bestaat uit meerdere onderdelen:

 • Voorafgaand telefonisch intakegesprek (circa 30 minuten) waarbij we je persoonlijke doelen bespreken en vastleggen.
 • Persoonlijke macroberekening en herberekening tijdens de 6 weken.
 • Een besloten Whatsappgroep waar je onder mijn betrokken supervisie aan de slag gaat met je lifestyle. De Waymadi Kennisbank is hiervoor de leidende basis die je op voorhand goed doorgenomen moet hebben.
  • Fair use policy. Ik ben elke dag aanwezig als ketobuddy voor al je vragen en help je middels tekst en voice berichten gedurende mijn dagelijkse werkuren (8.30-20.00 uur).
  • Deze whatsappgroep is niet alleen bedoeld zodat je mij als ketobuddy op een snelle manier kan bereiken. Omdat je gezamenlijk aan het doel jezelf gezonder te eten werkt doe je het niet alleen maar samen.
  • Ook kun je wekelijkse opdrachten en uitdagingen verwachten.
 • Online leeromgeving met elke week nieuwe content, opdrachten en vooral veel kennis.
 • 6x Zoom Boost Calls als groep van minimaal 30 minuten + Q&A om je (voedings)kennis te vergroten.
  • Actieve deelname is een pré. Later terugkijken is mogelijk onder voorbehoud van lukkende opname.
  • Zoom Calls worden wekelijks op vaste tijden overdag gepland.
  • Onderwerpen verschillen per week en worden aangepast op de behoeften van de groepsleden. Hieronder vind je een aantal voorbeeldonderwerpen (deze liggen nog niet vast):
   • (Starten met) de halal keto/kha lifestyle in de praktijk. Van foodprep tot macro’s en (intermittent) vasten.
   • Voeden in plaats van vullen: leer je nutritionele behoeften en valkuilen (h)erkennen.
   • Mindset en motivatie: zelfzorg als (islamitische) basis.
   • Hoe implementeer je jezelf gezonder eten als lifestyle (in je gezin)?
   • Voedingskennis van whole foods.
   • Zelfsabotage omzetten naar effectieve zelfzorg. *Samen met Rahmouna van de Moslima Girlboss Academy*
 • 1x Zoom Boost call 1 op 1 met mij van 30 minuten. Om in te plannen als moment om te sparren wanneer jij er behoefte aan hebt ná de 6 weken groepscoaching.

Wanneer en waar?

Maandag 1 maart 2021 start ronde 2 van deze unieke en diepgaande vorm van coaching.

Gedurende 6 weken gaan we in een groepje van maximaal (!) 10 dames aan de slag met een gezamenlijk doel: Jezelf gezonder eten met een ketogene of koolhydraatarme lifestyle.

Wil je je gezondheid boosten? Wil je op een gezonde manier afvallen of aankomen? Geef je borstvoeding en wil je koolhydraatarm jezelf gezonder eten? Wil je alvast voorbereiden op de Ramadan? Wat je doel ook is, kies voor zelfzorg en ga er voor met mij als ketobuddy en -coach. De plekken zijn beperkt. Vol = Vol!

Plan een gratis intakegesprek

  Voor wie is deze groepscoaching geschikt?

  Deze intensieve vorm van coaching is alleen voor vrouwen en uitermate geschikt voor starters van deze lifestyle. De basis is halal eten maar uiteraard ben je ook welkom als je geen moslima bent. Ben je al een paar maanden met de ketogene/koolhydraatarme lifestyle bezig? Ook dan is deze vorm van coaching geschikt om te finetunen, je voedingskennis te vergroten en je persoonlijke valkuilen en struikelblokken te leren herkennen en om te draaien naar zelfzorg. Geef je borstvoeding en wil je jezelf gezonder eten? Deze vorm van coaching is ook voor jou!

  Waarom kiezen voor mij als je voedingscoach?

  Ik heb dames die je zijn voorgegaan gevraagd om hun ongezouten reviews. Klik op een naam om naar de uitgebreide reviews te gaan.

  Natasja: Het was precies wat ik nodig had!

  Kaoutar: Madelon als mentor is investeren in jezelf met levenslang profijt!

  Linda: Mijn zwangerschapswens werd vervuld!

  Jorien: Energiek de zwangerschap door!

  Houria: Ik kreeg inzicht in wat mijn lichaam nodig heeft

  Nikki: Madelon leerde me weer naar mijn lichaam luisteren

  Nadia: Ik heb meer inzicht en voedingskennis gekregen

  Namira: Ik eet mezelf nu gezonder!

  Elizabeth: Madelon hielp me eetrust en balans te vinden

  Sandra: Gezonder en in balans

  Welke investeringen maak je in je gezondheid?

  Uiteraard je tijd die je in je eigen gezondheid investeert. Hou er rekening mee dat je per week gemiddeld 5 uur kwijt bent aan het volgen van de Zoom Call, de online leeromgeving lezen en bestuderen, actief meedoen in de Whatsapp groepsapp en het implementeren van alles wat je leert.

  De waarde van de cursus als ik alle elementen los zou aanbieden is €899,-.

  Ik kies er bewust voor om je een heel scherp tarief aan te bieden wat ook in termijnen betaald kan worden.

  Betaalopties groepscursus ‘Eet jezelf gezonder’

  De cursus Eet jezelf gezonder kost €499,- inclusief 21% BTW. Betalen in termijnen is uiteraard mogelijk.

  Boeken kan tot en met 25 februari 2021. 

  Betaling in termijnen als je in januari 2021 boekt

  • Januari 2021: €200,-
  • Februari 2021: €150,-
  • Maart 2021: €149,-

  Betaling in termijnen als je in februari 2021 boekt

  • Februari 2020: €200,-
  • Maart 2021: €150,-
  • April 2021: €149,-

  Wil je mee doen met ronde 3#?

  Ronde 3# van de groepscursus ‘Eet jezelf gezonder’ is de RAMADAN Editie!

  Boeken voor ronde 3# kan vanaf 1 maart 2021. Er zijn maximaal 10 plekken beschikbaar. Vol = vol!

  Tarief Ramadan Editie is €499,- inclusief 21% BTW

  • Maart 2021: €200,-
  • Februari 2021: €150,-
  • Maart 2021: €149,-

  Let op: Eerder boeken dan 1 maart is mogelijk. Je betaalt je eerste termijn dan binnen 7 dagen om je boeking definitief te maken.

  © Madelon Risakotta 2008-2020. Alle rechten voorbehouden.