Welkom op Waymadi.nl! Ga je akkoord met smakelijke (online) cookies?

Eet jezelf gezonder

Jaar na jaar was ik zoekende. Ik had een goede baan in de schuldhulpverlening als afgestudeerd jurist. Tijdens de zwangerschap van mijn zoon viel ik uit. Doodziek. Mijn lijf trok aan de rem.
Dag geweldige baan: ‘Mevrouw we gaan u volledig afkeuren’, was het verdict na 2 jaar uitval en ziekte. Elk jaar kwamen er meer lichamelijke en geestelijke klachten bij. Met 30 jaar liep ik er bij als een oud vrouwtje met obesitas, fibromyalgie, PCOS, dagelijkse brainfog, tal van intoleranties en hobbelend van de ene burn-out en depressie naar de volgende. Toen ik mijn diagnoses kreeg was het plaatje compleet. Ik moest een manier vinden waarmee ik weer in balans kon functioneren en de pijnen en ongemakken in mijn lijf zoveel mogelijk kon remmen.

 

 

Ik besefte dat ik voor mezelf moest gaan zorgen.
Mezelf gezonder gaan eten door mijn lichaam te gaan voeden in plaats van vullen.

Met als wens om minimaal 15 kilo af te vallen, maar vooral hopende weer zonder pijn mijn dagen door te kunnen komen…Maar als je zowat alles al geprobeerd hebt, van shakes tot uithongeren tot de ene diëtiste na de andere en niets hielp. Wat ik ook deed ik bleef aankomen tot ik meer dan 90 kilo woog met mijn 165 cm. Ik begon me in te lezen over insulineresistentie, ik had vrijwel alle kenmerken.

Zonder het te weten was ik keihard onderweg naar diabetes type 2… In 2017 begon ik koolhydraten te verminderen door koolhydraatbeperkt te gaan eten, in april 2018 maakte ik de overstap naar ketogeen eten met whole foods.

Binnen 2 weken had ik niet de hele dag honger meer en had ik voor het eerst in mijn leven een verzadigd gevoel na het eten. Binnen 1 maand merkte ik dat ik meer energie had dan voorheen. Binnen 3 maanden had ik geen pijn meer wanneer ik wakker werd. Binnen 6 maanden zat de gynaecoloog als een malle te zoeken met het echo-apparaat: de PCOS was weg. Binnen 9 maanden was ik 16 kilo afgevallen. Binnen 12 maanden was er 60 cm minder Madelon in omvang.

Voor mij als (bekeerde) moslima is de islamitische grondslag, de zorgplicht voor je in bruikleen gekregen lichaam, de sterkste motivatie die er is.

 

Maar die zelfzorg, die geldt voor elke vrouw…!

Ketogeen eten is voor mij een lifestyle geworden. Ik deelde in mijn Facebookgroep mijn struggles en successen tijdens het afkicken van mijn koolhydraten(suiker)verslaving en vond zoveel meer vrouwen die ook worstelden zoals ik deed. Ik viel af, zat lekkerder in mijn vel, heb veel minder gezondheidsklachten en kan andere vrouwen leren om hetzelfde te doen.

Ik besloot mezelf om te scholen, want naast de voedingskennis die ik in mijn eigen zoektocht en zelfscholing van meer dan 15 jaar had verzameld wil ik dat ook graag officieel uitdragen. De HBO Studie Natuurvoedingsadviseur is gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer: eten volgens wat je lichaam nodig heeft aan dagelijkse voedingsbehoeften om een optimale staat van gezondheid te bereiken en te behouden. Wist je dat dit overeen komt met de islamitische Sunnah over eten? In 2019 startte ik met coachen. Naast de gratis Facebookgroep heb ik tientallen vrouwen persoonlijk in 1 op 1 online coaching mogen helpen zichzelf gezonder te gaan eten en dit als lifestyle te implementeren: Zelfzorg.

Voor elke vrouw die zich halal gezonder wil eten met een ketogene of koolhydraatarme lifestyle heb ik de groepscursus ‘Eet jezelf gezonder’ ontwikkeld. 

De basis voor al mijn voedingscoaching is zelfzorg. Want dé motivatie om jezelf gezonder te gaan eten, ben jij. Als mens hebben we de plicht om goed voor onszelf te zorgen. Je lichaam voeden is daar de basis van. Vraag jezelf eens af: Ben ik met mijn voeding mezelf aan het vullen of aan het voeden? Mis ik de praktische steun en kennis om dit om te zetten in voeden in plaats van vullen?

Je hoeft het niet alleen te doen!

Zelfzorg start met vragen om hulp en ondersteuning…

Kies jij al voor zelfzorg?

Herken jij jezelf hierin?

 • Vermoeidheid of lichamelijke ongemakken die maar niet weg gaan.
 • Veel trek, onverzadigbaar of juist een gebrek aan eetlust.
 • Overgewicht of ondergewicht en niet af kunnen vallen of aankomen.
 • Steeds opnieuw proberen een gezonde eetstijl aan te leren maar steeds terugvallen in oude eetpatronen.
 • Zoekende zijn naar je eigen motivatie om het vol te houden.
 • Insulineresistent zijn of diabetes type 2 hebben.
 • Moeite hebben met het plannen van een stabiel eetpatroon.

 

Wat kan ik jou leren?

 • Starten met een ketogene of koolhydraatarme lifestyle (ook tijdens de borstvoedingsperiode).
 • Afkicken van je koolhydraten(suiker)verslaving.
 • Leer en herken de voedingsbehoeften van jouw lichaam.
 • Jouw persoonlijke macro nutriënten omzetten in voeding.
 • Herkennen wat je valkuilen zijn en die omzetten in zelfzorg.
 • Met welke voeding eet je jezelf gezonder?
 • Maak jezelf gezonder eten een lifestyle.
 • Vind en behoud je motivatie.

Wanneer en waar?

Zelfzorg Starter: Online Waymadi Academy in je eigen tempo waar en wanneer jij wil.

Zelfzorg Booster: Online Waymadi Academy + Whatsappgroep 14 juni – 11 juli 2021.*

Zelfzorg Lifestyle: Online Waymadi Academy + 8 weken Whatsappgroep 2021 + Wekelijkse Zoom meetings.* (Nieuwe ronde start 1 september 2021.)

*Deze cursussen zijn beperkt beschikbaar. Vol = Vol!

Voor wie zijn de ‘Eet Jezelf Gezonder’ cursussen geschikt?

Deze cursussen zijn alleen voor vrouwen en tevens uitermate geschikt voor starters die zichzelf gezonder willen leren eten als lifestyle. De cursussen en mijn coaching zijn voor jou als je koolhydraatbeperkt, koolhydraatarm of ketogeen wil leren eten. 

 De basis is halal eten en (islamitische) zelfzorg maar uiteraard ben je ook welkom als je geen moslima bent. 

Ben je al een paar maanden met een ketogene of koolhydraatarme lifestyle bezig? Ook dan zijn deze cursussen geschikt om te finetunen, je voedingskennis te vergroten en je persoonlijke valkuilen en struikelblokken te leren (h)erkennen en om te zetten naar zelfzorg. 

Geef je borstvoeding en wil je jezelf gezonder eten? Deze cursussen zijn ook voor jou geschikt, geef tijdens je intake aan dat je borstvoeding geeft!

Welke waarde kan ik verwachten in de Waymadi online leeromgeving?

De online leeromgeving op Waymadi.nl is een uitgebreide cursus van meer dan 30 lessen vol kennis, tools en video’s. Deze waardevolle kennis opgedeeld in 6 weken zodat je elke week met nieuwe informatie aan de slag gaat. 
 

Een greep uit de lessen:

 • Stappenplan koolhydraten afbouwen
 • Leer je eigen macro’s berekenen
 • Zelfzorg is barmhartig zijn
 • Lezing: Afkicken van je suikerverslaving
 • Is meten echt weten? Wat je moet weten over je hormonen
 • Whole Foods zijn jouw basis
 • Overgewicht is een hormonale disbalans: insulineresistentie en leptineresistentie
 • Lezing van orthomoleculair adviseur Amina van Natural-Moummies: Het belang van vitamines en mineralen
 • Maak je eigen weekmenu
 • Kooktips, boodschappen en je keuken
 • Cheaten is een no go
 • Help ik had een terugval!
 • (Intermittent) vasten
 • Hoe vasten van invloed is op je hormonen
 • Praktische tips voor intermittent vasten
 • Lezing door Rahmouna van Moslima Girlboss Academy: Zelfzorg vs. Zelfsabotage islamitisch bekeken
 • Zelfzorg: Wat zijn je beren en hoe verder? 

Hoe werkt de Whatsappgroep?

In de besloten Whatsappgroep ga je onder mijn betrokken supervisie aan de slag met je lifestyle. De Waymadi Kennisbank is hiervoor de leidende basis die je op voorhand goed doorgenomen moet hebben plus alle waarde die de online leeromgeving je biedt! In de Whatsappgroep help ik jou jezelf gezonder te gaan eten.

Voor de Whatsappgroep geldt een fair use policy. Ik ben elke dag aanwezig als ketobuddy voor al je vragen en help je middels tekst en voice berichten gedurende mijn dagelijkse werkuren (8.30-20.00 uur).

Deze whatsappgroep is niet alleen bedoeld zodat je mij als ketobuddy op een snelle manier kan bereiken. Omdat je gezamenlijk aan het doel jezelf gezonder te eten werkt doe je het niet alleen maar samen.

Ik heb dames die je zijn voorgegaan gevraagd om hun ongezouten reviews. Klik op een naam om naar de uitgebreide reviews te gaan.

Het was precies wat ik nodig had!
Madelon als mentor 
 is investeren in jezelf met levenslang profijt!
Mijn zwangerschapswens werd vervuld!
Madelon hielp me eetrust en balans te vinden
Madelon leerde me weer naar mijn lichaam luisteren
Gezonder en in balans
Ik eet mezelf nu gezonder!
Ik heb meer inzicht en voedingskennis gekregen
Ik kreeg inzicht in wat mijn lichaam nodig heeft

Welke investeringen maak je in je gezondheid?

Uiteraard je tijd die je in je eigen gezondheid investeert. Je kan op de afbeelding hierboven bekijken wat de geschatte tijd per cursuspakket is. 

Ik heb er bewust voor gekozen om de financiële investering die je maakt scherp te prijzen. Elke cursus is namelijk minimaal het dubbele waard dan wat jij betaald. 

Zie deze waarde die jij cadeau krijgt als mijn investering in jouw zelfzorg in shaa’ Allah. 

Welk cursuspakket past bij jou?

Wil je de EJG Zelfzorg Booster of EJG Zelfzorg Lifestyle boeken en in je intakegesprek inplannen?

Twijfel je welk cursuspakket bij je past? 

Vul onderstaand formulier in en ik neem telefonisch contact met je op.