brood-ei-muffinWij proberen zo min mogelijk eten weg te gooien. Van restjes eten maken we soms de lekkerste maaltijden. Ik had oud brood over en geen zin in de standaard toast of tosti. Met oud brood maak je heel makkelijk Brood Ei muffins.

Wat heb je nodig

  • metalen cupcake/muffin bakvorm
  • roomboter om je vorm in te vetten
  • 6 sneetjes oud brood
  • salami of halal bacon
  • 4 eieren
  • eventueel handje met restjes groenten (bijvoorbeeld lente-ui, paprika, tomaat, broccoli)
  • zeezout
  • zwarte peper
  • chili vlokken
  • geraspte (belegen) kaas

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden met onder- en bovenwarmte.

Vet je bakvorm in met roomboter. Plet de sneetjes brood en haal de korst er af. Druk in elke muffinvorm een sneetje brood. Voorzichtig zodat het brood niet scheurt. Probeer het brood zo goed mogelijk tegen de randen te drukken.

Kluts de eieren met zout, peper en chili vlokken naar smaak. Niet teveel zout want de salami of bacon zijn ook wat zoutig.

Leg een plakje salami of bacon in de broodvormpjes. Druk deze ook goed aan. Verdeel je restjes groenten als je deze hebt ook in de vormpjes.

Schenk in elk vormpje wat geklutst ei. Laat ongeveer een cm aan de bovenkant vrij zodat je ei niet overstroomd.

Als laatste strooi je wat geraspte kaas op het ei. Bak de Brood Ei Muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin af.

brood-ei-muffin-2

Warm zijn deze Brood Ei Muffins het lekkerste. Je wipt ze met een vork makkelijk uit de bakvorm omdat je deze goed hebt ingevet. Wil je ze zonder brood maken? Ook dat kan. Gebruik dan je salami of bacon als vormpje om te vullen.

Eet smakelijk!

Maak jij deze Brood Ei Muffins? Ik vind het erg leuk als je een foto plaatst op je social media met de tag #waymadifood. Naar mij sturen mag natuurijk altijd! Je kan me vinden op FacebookInstagram of Twitter.