Groenten in Thaise saus, lekker snel en makkelijk klaar!
Gang Groente
Keuken Aziatisch, Vegetarisch
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 3porties
calorieën 290kcal
Auteur Madelon
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
50gram(gras)boter
25 gramongebrande sesamolie
75gramuiin halve ringen gesneden
400gramchampignonsin kwarten gesneden
400gramcourgettein kleine blokjes gesneden
1theelepelkeltisch zeezout
5eetlepelsJapanse sojasaus
4eetlepelsThaise vissaus
1/2theelepelWitte peper
1theelepelsesamzaadals garnering
1rode peperfijngehakt, optioneel
sap1/2limoen
Instructies
Smelt de boter en sesamolie in de koekenpan en roerbak de ui op middelhoog vuur tot deze goudbruin wordt. (Roerbak de rode peper mee als je die gebruikt)
Roerbak de champignons mee. Zodra ze beginnen te slinken voeg je de courgette toe. Blijf regelmatig omscheppen.
Voeg de smaakmakers toe: sojasaus, vissaus, witte peper en keltisch zeezout. Goed blijven omscheppen.
Zet het vuur gelijk uit zodra de champignons en courgette gaar zijn. Krijg je een waterig zooitje dan staat je vuur niet hoog genoeg. Je krijgt een licht sausje door de boter en de smaakmakers.
Drizzle het limoensap over de groenten en garneer met sesamzaad.