Kipstukjes met gekarameliseerde rode ui en frisse kool salade
Malse kipfilet uit de oven met saus van gekarameliseerde rode uien en een frisse rode kool salade.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Wereldkeuken
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4porties
calorieën 738kcal
Auteur Madelon
Equipment
Oven
Ovenschaal
Mengkom
Kleine koekenpan
Ingrediënten
Sappige kipstukjes
800gramkipfilet
4eetlepelsadobo kruiden
1eetlepelgerookte paprikapoeder
1volle theelepelcayennepeper
2eetlepels olijfolie
Frisse kool salade
300gramwitte koolfijn gesneden
300gramrode koolfijn gesneden
120gramwinterpeenfijn gesneden
120grammayonaise
1eetlepelfranse mosterd
40gramGreensweet Stevia Brown
2eetlepelsappelazijn
1volle theelepelzwarte peperuit de pepermolen
1eetlepelknoflookgranulaat
1volle theelepelkeltisch zeezout
Gekarameliseerde rode ui
120gramrode uiin halve ringen gesneden
40gramghee
Garnering
4theelepelslimoenschilgeraspt
4eetlepelswalnotengebroken
Instructies
Sappige kipstukjes
Verwarm de oven voor op 200 graden onder en bovenwarmte.
Was de kipfilet en snijd kraakbeen of stukjes bot weg.
Marineer de kipfilet met de kruiden en leg in een ovenschaal. Eventueel met een vel bakpapier er onder.
Bak de gemarineerde kipfilet in 35-40 minuten sappig en gaar in de voorverwarmde oven.Daarna niet gelijk aansnijden maar even een paar minuten laten rusten.
Maak terwijl de kip gaart de kool salade en de gekarameliseerde uien.
Frisse kool salade
Meng de koolsoorten, wortel en de smaakmakers in een mengkom.Proef of zout en peper naar je wens zijn en voeg eventueel extra toe.
Bedek de mengkom en zet de kool salade in de koelkast om alle smaken goed in te laten trekken.
Uien karameliseren
Bak de rode uien in een kleine koekenpan in de ghee tot ze goudbruin zijn. Dit duurt een paar minuten. Regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen.
Garneren
Trek de kipfilet in stukjes met twee vorken en verdeel over elk bord samen met de kool salade.
Doe over elk bord een volle lepel gekarameliseerde ui, een theelepel geraspte limoenschil en een eetlepel walnoten.
Notities
1 portie is 200 gram kipfilet en minimaal 200 gram frisse kool salade.