Een makkelijk recept voor een fruitige luxe keto cake
Gang Gebak
Keuken Wereldkeuken
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm, Zoet
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Porties 14
calorieën 159kcal
Auteur Madelon
Equipment
Oven
Keukenmachine of mixer
Bakblik
Bakpapier
Mengkom
Spatel
Ingrediënten
240gramfijn amandelmeelverdeeld in 2x 120 gram (macaron kwaliteit)
80gramGreensweet Sweetkristal
2dopjesvanille extract op waterbasis
5large eieren
snuffijn keltisch zeezout
80gramslagroom35% vet
t50 gram verse frambozen + extra
50gramverse blauwe bessen + extra
Instructies
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Splits de eieren. De snuf zeezout gaat bij de eiwitten en klop ze stijf. Ik deed dat met de Magimix keukenmachine.
Klop de eigelen even luchtig met een garde met het vanille extract en de Greensweet sweet kristal. Daarna gaat er 120 gram fijn amandelmeel bij wat je even door roert.
Spatel het opgeklopte eiwit beetje voor beetje door de eigeelmix. Daarna roer je de andere 120 gram fijn amandelmeel door het beslag.
Nu gaat de slagroom in het beslag. Voorzichtig doorroeren.
Spatel de frambozen en blauwe bessen rustig door het beslag.
Stort het beslag in een bakblik wat je hebt bedekt met bakpapier. Versier met wat extra keto fruit.
Bak de keto fruit cake nu in 35 minuten af in je voorverwarmde oven.
Snijd in 14 plakken en geniet
Notities
Wil je de keto fruit cake zuivelvrij maken gebruik dan kokosolie in plaats van de slagroom. Weglaten is ook mogelijk maar de cake wordt dan minder smeuïg.
Een andere soort erythritol gebruiken kan uiteraard. Zorg dan dat je een versie gebruikt die net zo sterk is als suiker.
Om fijn amandelmeel te krijgen maal je in een keukenmachine normaal amandelmeel fijner of koop macaron kwaliteit. De cake smaakt niet slechter met normaal amandelmeel, maar heeft dan een grovere structuur.
Voeg een eetlepel geraspte citroenschil toe voor een wow effect.