100gramghee (geklaarde boter, ik gebruik het merk Khanum), heb je dit niet gebruik dan grasboter.
200mlslagroom
25gramkoriander
Instructies
Snijd de kippendijen in kleine bite size stukken en zet de kip in de kruidenmarinade terwijl je de rest klaarmaakt.
Voor de tomatensaus doe je de tomaten, uien, knoflook en gember in een blender of keukenmachine en laat je alles fijnmalen tot het een gladde saus is.
Neem een beetje van de ghee en verhit dit in een ruime pan. Op de foto's zie je een gietijzeren pan die ik graag gebruik omdat hij zo lekker heet blijft.
Roerbak de kip tot deze bijna gaar is. Voeg steeds een beetje ghee toe terwijl de kip aan het bakken is.
Daarna gaat de tomatensaus erbij. Roer goed door en laat 15 minuten zachtjes doorkoken zodat de saus en de kruiden goed gaar worden.
Daarna voeg je de room toe. Ik heb de butter chicken nog vijf minuten laten koken en dan vuur uit. Omdat deze butter chicken minder tomaten bevat om hem koolhydraatarm te maken is hij wat bleker dan je misschien gewend bent. De smaak is er niet minder om.
Was de koriander en hak fijn. Strooi de koriander over de butter chicken en roer goed door.
Ik at het zo uit een kom met een keto naan van Headbangers. Aanrader om hierbij te maken. Het kokosmeel smaakt hier ontzettend goed bij. Ook heel lekker is bloemkoolrijst in combinatie met de butter chicken.