240gramfijn amandelmeel verdeeld in 2x 120 grammacaron kwaliteit
80gramGreensweet Sweetkristal
2dopjesvanille extract op waterbasis
5eierenlarge
snuffijn keltisch zeezout
80gramgesmolten grasboter
1eetlepelBlooker cacao
optioneel: 10 gram Greensweet Sweet Choco kristal
Instructies
Laat je oven voorverwarmen op 180 graden onder- en bovenwarmte.
Splits de eieren. De snuf zeezout gaat bij de eiwitten en klop ze stijf. Ik deed dat met de Magimix keukenmachine.
Klop de eigelen even luchtig met een garde met het vanille extract en de Greensweet sweet kristal. Daarna gaat er 120 gram fijn amandelmeel bij wat je even door roert.
Spatel het opgeklopte eiwit beetje voor beetje door de eigeelmix. Daarna roer je de andere 120 gram fijn amandelmeel door het beslag.
Als laatste gaat de gesmolten roomboter in het beslag. Even doorroeren. Verdeel het beslag in 2 delen. Voeg het cacaopoeder toe aan de helft van het beslag met eventueel de Greensweet Sweet Choco en roer door.
Leg een vel bakpapier in je bakblik. Mijn bakblik is 30 cm. Doe de twee kleuren beslag om en om in het bakblik zodat je een gemarmerd patroon krijgt. Koetjescake noemen we het ook wel haha.
Bak de keto marmercake nu in 35 minuten af in je voorverwarmde oven.
Notities
De roomboter is te vervangen met kokosolie of slagroom.
Wanneer je de cacao weglaten dan heb je een heerlijke keto vanillecake.