Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Indonesisch koken: Keto Rendang
De keto versie van heerlijke Indonesische Rendang. Ben jij fan van de Indonesische keuken?
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord
Indonesisch koken, Rendang
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Porties
4
Auteur
Madelon
Equipment
(Gietijzeren) stoofpan
Keukenmachine
Ingrediƫnten
Nodig voor de Rendang boemboe
1
grote
ui
(150 gram)
4
tenen
knoflook
2
eetlepels
Coconut Aminos
of Kikkoman Japanse sojasaus
2
eetlepels
Greensweet Stevia Brown
1
theelepel
chilivlokken
4
cm
verse gember
geschild
2
theelepels
koriander
poeder
1
theelepel
komijn
Verder nodig
1
kilo
runderpoulet
in blokjes
3
blaadjes
djeroek peroet (limoenblad)
of 1 gekneusde stengel citroengras
400
ml
Aroyd kokosmelk
4
eetlepels
milde olijfolie
Instructies
Rendang boemboe maken
Hak de ingredienten voor de boemboe in een keukenmachine tot een dikke pasta.
Rendang maken
Verhit de (gietijzeren) pan en roerbak de boemboe in de olijfolie voor een paar minuten.
Voeg de runderpoulet toe en schep deze op hoog vuur om tot deze licht begint te bruinen.
Voeg de djeroek peroet en kokosmelk toe, roer alles even goed door, deksel erop en laat stoven voor 2-3 uur op het kleinste vuurtje van je fornuis.
De rendang is klaar wanneer de runderpoulet uit elkaar valt wanneer je er met een vork in prikt.