Klop de koelkast koude slagroom stijf. Als je de slagroom niet stijf klopt is je ijsmassa vloeibaar en zal bevriezen als een blok beton. Om de zachte ijsstructuur te geven is je basis opgeklopte slagroom. De slagroom moet(!) echt koelkast koud zijn en de kom waarin je opklopt het liefst ook, anders klop je de slagroom tot boter.
Voeg het bananenaroma toe. Het merk Jo-La is op waterbasis en te koop bij toko's en aziatische supermarkten.
Nu ga je de 'suikers' toevoegen. Ik combineer de Greensweet Brown en Sweet Vanille bewust samen met de Syrup. De syrup verbeterd de structuur van het ijs en helpt de structuur zachter te houden.
Spatel alles goed door tot alle suikers en het bananenaroma's goed zijn gemengd. Rustig omscheppen zodat je de lucht niet uit de slagroom klopt. Als laatste voeg je de Callebaut callets toe en stukjes walnoten toe. De Callebaut calletes zijn 100% cacaomassa wat ze heel laag in koolhydraten maakt. Ik ben dit gewend te eten, vind je dit te bitter, ga dan voor 85% - 99% chocolade stukjes. Het aantal koolhydraten per portie gaat dan wel iets omhoog.
De volgende stap is het bananenroomijs invriezen. Je kan het ijs in een bak scheppen maar ook kiezen om de 6 porties in verschillende bakjes te scheppen. Het laatste heeft mijn voorkeur zodat je later niet je portie uit de grote bak hoeft te scheppen. Ik gebruik daar glazen potjes voor.
Geniet van je heerlijke Chunky Monkey bananenroomijs!