Verwarm je oven voor op 180 graden met boven- en onderwarmte.
Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een bal koekdeeg. Het lijkt eerst vrij zacht maar na een paar minuten kun je er echt een bal van maken met een pannenlikker.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak een rechthoek van het deeg. Plet het met een pannenlikker tot het maximaal 4 mm dik is. Tijdens het bakken zal het dikker worden.
Verdeel de amandelen over de keto plaatkoek.
Bak de keto plaatkoek in 30 minuten af. Laat daarna volledig afkoelen. Direct uit de oven is de keto speculaas koek nog een beetje zacht. Na afkoelen is hij hard en crunchy. Snijd in stukken met een groot scherp mes (geen kartelmes). Bewaren in een luchtdicht afgesloten bakje.
Baksels met amandelmeel zijn de dag erna het lekkerste. De structuur komt heel dicht in de buurt van brosse plaatkoek. De xanthaangom is het geheim dus laat die niet weg!