ongebrande sesamolieSudanese of Somalische, groenbruin tot lichtbruin van kleur
Instructies
Verwijder de schil van je komkommer. Die maakt de salade bitter.
Verwijder met een lepel de zaadjes van de komkommer.
Rasp de komkommer en doe het in de schaal waar je je salade in wil serveren.
Pers 1 grote teen knoflook en doe het bij de geraspte komkommer.
Voeg zwarte peper en zeezout toe.
Tijd voor de yoghurt. Wij gebruiken dikke yoghurt, daarom voegen we later ook water toe. Gebruik jij dunne yoghurt zoals biogarde dan is water toevoegen meestal niet nodig.
Roer alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het water toe terwijl je roert. Je wil dat de salade de dikte krijgt van gevulde soep.
Besprenkel de yoghurtsalade ruim met Sudanese sesamolie en serveer de salade op kamertemperatuur. De salade blijft goed afgedekt in de koelkast minimaal drie dagen goed wanneer je er met een schone lepel steeds uit haalt wat je wilt eten. Wanneer de salade minimaal een uur rustig kan staan hebben alle smaken zich goed gemengd en is hij het lekkerste.