Klop het eiwit met de erythritol en zeezout stijf tot je het op de kop kan houden.
Zet je oven aan om voor te verwarmen op 120 graden.
Spuit een bodempje waar je een cirkel omheen draait zodat je een roos effect krijgt met een kuiltje in het midden.
Droog de keto merengues in de oven voor circa 80 minuten.Haal ze daarna uit de oven en laat ze op de bakplaat verder drogen, ze zullen uitharden terwijl ze afkoelen.
Ganache
Smelt in een klein steelpannetje de cacaomassa in de slagroom terwijl je blijft roeren. Haal direct van het vuur zodra de cacomassa is opgenomen. Blijf rustig roeren terwijl het afkoelt. Zodra het handwarm is kun je het in een spuitzakje doen.
Versier nu de afgekoelde merengue. Vul het kuiltje met ganache of maak streepjes. Leef je uit! Bestrooi met kokos en versier met een hazelnootje.
Notities
Bewaren doe je in een luchtdichte bak buiten de koelkast. Deze koekjes blijven op kamertemperatuur minimaal een week goed.