Lemon bars die passen in een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon!
Gang Zoet
Keuken Wereldkeuken
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm, Lemon bars
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenminuten
Porties 16stuks
calorieën 240kcal
Auteur Madelon
Equipment
Vel bakpapier
Ovenschaal 24 x 19 cm
Rasp voor de citroen
Mengkom
Oven
Ingrediënten
Wat heb je nodig voor de bodem
300gramamandelmeelfijn
150gram(gras)botergesmolten
75gramGreensweet Stevia Brown
snufzeezout
1theelepelxanthaangomafgestreken
Wat heb je nodig voor de citroen laag
6eierenlarge
6citroenenhet sap
3citroenenhet rasp
150gramGreensweet Stevia Sweet Vanille
75gramamandelmeelfijn
Instructies
Bereiding bodem lemon bars
Zet je oven op 175 graden om voor te verwarmen.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Bekleed een ovenschaal van 24×19 cm met een vel bakpapier. Even verkreukelen helpt makkelijker in je ovenschaal doen.
Verdeel het koekbodem mengsel over de bodem van de ovenschaal. Even goed aandrukken met de bolle kant van een lepel zodat je een egale koekbodem voor de lemon bars krijgt.
Bak de lemon bars bodem nu 25 minuten in het midden van de oven.
Daarna minimaal 10 minuten laten afkoelen in de ovenschaal op een rooster voor je de citroenvulling er op stort.
Zet je oven niet uit en maak in de tijd dat de lemon bars koekbodem afkoelt de citroen laag.
Bereiding citroen laag
Meng alle ingrediënten voor de citroen laag tot een glad beslag. Stort dit mengsel op de afgekoelde koekbodem.
Bak de lemon bars op 175 graden voor circa 35 minuten. Ze zijn klaar als je ziet dat de citroenlaag is gestold. Wanneer het net uit de oven komt kan het nog wat zacht aanvoelen, maar het moet wel stevig zijn.
Nu het moeilijkste van dit recept: laat de lemon bars volledig afkoelen op een rooster.
Tip: Ik til de bars pas na minimaal 15 minuten afkoelen in de ovenschaal die op het rooster staat er voorzichtig uit zodat ze verder kunnen afkoelen op het rooster. Doe je dit eerder dan is de kans groter op breken.
Notities
→ Snijden doe je met een (niet gekarteld) scherp mes. Wil je een 'clean cut' gebruik dan smaakloos flossdraad.