Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Afdrukken
Luxe quiche met zalm en courgette
Goed gevulde luxe quiche!
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Wereldkeuken
Trefwoord
Keto, Koolhydraatarm, Quiche
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
Totale tijd
1
uur
Porties
4
porties
calorieën
373
kcal
Auteur
Madelon
Equipment
bakvorm 17-18 cm
Vel bakpapier
Oven
Ingrediënten
1
courgette
minimaal 300 gram
200
gram
gerookte zalm
3
eetlepels
milde olijfolie
1
theelepel
zwarte peper uit de pepermolen
1/2
theelepel
keltisch zeezout
1
grote teen knoflook
fijngehakt
80
gram
créme fraiche
3
eieren
maat large
75
gram
geraspte grana padano
handje
fijngehakte verse koriander
Instructies
Zet je oven alvast op 180 graden om voor te verwarmen. Gebruik je een Airfryer dan gaat deze ook op 180 graden.
Snijdt de courgette in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
Bak in een koekenpan in de milde olijfolie de knoflook lichtbruin en voeg dan de courgette blokjes toe. Roerbak tot de courgette bijna gaar is.
Doe het vuur uit en schep de gerookte zalm en koriander door de courgette.
Roer ondertussen in een kom de eieren, creme fraiche en 50 gram grana padano door elkaar tot een glad beslag.
Verkreukel je vel bakpapier en leg deze in je bakvorm.
Schep de courgette en gerookte zalm mix in de bakvorm. Giet het beslag er over. Strooi de resterende 25 gram Grana Padano over de quiche.
Bak in het midden van de oven in 20-25 minuten af.
Gebruik je een Airfryer dan is de baktijd rond de 15 minuten op 180 graden.
Nutrition
Kcal:
373
kcal
|
Koolhydraten:
6.7
g
|
Eiwitten:
27.7
g
|
Vetten:
29.9
g