Doe de nog bevroren bloemkoolrijst in een koekenpan of wok op hoog vuur (wokbrander bij voorkeur). Geen vetstof eraan toevoegen gewoon droogbakken en om blijven scheppen tot de bloemkoolrijst beetgaar is in 5-10 minuten.Daarna gelijk uit de koekenpan en volledig af laten koelen. Af en toe even omscheppen.
Belangrijk: de bloemkoolrijst moet volledig afgekoeld zijn voor je de smaakmakers erbij doet. Is de bloemkoolrijst nog warm dan zal de roomkaas smelten en niet het plakeffect geven wat je nodig hebt.
Schep de sojasaus, azijn, erythritol, zwarte peper door de bloemkoolrijst in een mengkom.
Voeg de roomkaas toe en zie je sticky sushi 'rijst' vorm krijgen.
Sushi rolls vormen
Leg je sushimatje klaar met een nori vel erop. Glanzende kant naar beneden, doffe kant naar boven.
Verdeel de (gerookte) zalm in porties van 75 gram.
Neem 1/4 deel van de bloemkoolrijst en bedek daar 3/4 van het norivel mee. Verdeel 75 gram zalm op het onderste gedeelte.
Rol de sushi rolls stevig dicht met behulp van je sushimatje. Niet te hard drukken anders knijp je de roomkaas er uit.
Snijden doe je met een vlijmscherp mes. Niet er doorheen drukken maar rustig met een zagende beweging de keto sushi rolls snijden.
Notities
Gebruik je verse bloemkoolrijst dan is de baktijd een paar minuten korter!