Maakt circa 300 gram keto hazelnootpasta. Een portie is 30 gram. Maak zelf je eigen Nutella!
Gang Zoet
Keuken Wereldkeuken
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 10porties van 30 gram
calorieën 193kcal
Auteur Madelon
Equipment
Keukenmachine met scherpe messen
Koffiemolen
Oven
Bakpapier
Ingrediënten
250gramHazelnotenZonder schil
20gramCacaoBlooker
60 gramGreensweet Stevia Sweet VanilleFijngemalen in de koffiemolen
1/4theelepelzeezout
1theelepelmct olieoptioneel
Instructies
Rooster de hazelnoten op 180 graden in een voorverwarmde oven. 5-6 minuten voor hazelnoten in stukjes, ongeveer 10 minuten voor hele hazelnoten. De hazelnoten zijn klaar zodra ze beginnen te kleuren en je ze ruikt. Haal ze dan gelijk uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
Maal ondertussen de Greensweet Sweet Vanille tot poeder in de koffiemolen en doe dit in je keukenmachine. Leg de geroosterde hazelnoten erbovenop, dan stuift het niet je keukenmachine uit als je begint te malen.
Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot een dikke pasta. Afhankelijk van de kracht van je keukenmachine en scherpte van het mes duurt dit een paar minuten of langer.
Voeg cacao en zeezout toe en laat weer draaien voor een paar minuten in de keukenmachine tot je een gladde en dikke vloeibare pasta hebt.
Is de keto nutella te dik en krijg je geen glad resultaat voeg dan de mct olie toe.
Bewaren doe je in een schone pot in de koelkast voor maximaal een maand.