Champignonssoep met Aziatische smaken en volledig koolhydraatarm!
Gang Soep
Keuken Aziatisch, Fusion
Trefwoord Keto, keto soep, Koolhydraatarm
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4Porties
calorieën 418kcal
Auteur Madelon
Equipment
Soeppan van 5 liter
Ingrediënten
100gramhalal kalfsspekin reepjes gesneden
800gramwitte champignonsin kwarten gesneden
100gramuigrof gehakt
50gramghee
6blaadjesdjeroek peroet(limoenblad)
800ml(botten)bouillonHeb je geen bottenbouillon doe dan 2 bouillonblokjes kip of groenten in heet water.
300ml35% ongezoete slagroomGebruik kokosmelk voor zuivelvrije versie.
2theelepelszwarte pepergrof gemalen
1theelepelwitte peper
1 theelepelpul biber(chilivlokken)
1volle theelepelkentjur
2theelepelsdjahé(gember)
lenteui of verse peterselie als garneringoptioneel
2volle theelepelsxanthaangomoptioneel, dikt de soep in
Instructies
Verhit de ghee in de soeppan en roerbak hier de ui in tot deze goudbruin begint te worden. Doe er dan het spek, djeroek peroet en de kruiden bij en roerbak tot het spek gaar is.
Voeg champignons, bouillon en slagroom toe en breng aan de kook.
Laat de soep zachtjes koken tot de champignons gaar zijn in ongeveer 20 minuten.
Proef of het zout naar wens is. Voeg nu xanthaangom toe en roer goed door om klontjes te voorkomen.