Een snel en gemakkelijk recept voor wraps gemaakt van lijnzaad. Volledig glutenvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm en ketogeen.
Gang Bijgerecht, Brood
Keuken Wereldkeuken
Trefwoord Koolhydraatarm, Wraps
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 8wraps
calorieën 118kcal
Auteur Madelon
Equipment
Mengkom
Bakpapier
Weegschaal
Vel bakpapier
koekenpan of wok
Deegroller
Ghee/(gras)boter tegen het plakken
Ingrediënten
200gramlijnzaadblond
200gramkokend waterlet op: gram, geen ml
4gramzeezout
Instructies
Maal eerst het blond lijnzaad helemaal fijn tot lijnzaadmeel. In mijn Kenwood duurt dat een minuut of 5 op hoge stand.
Daarna meng je in een mengkom het lijnzaadmeel met het zeezout. Doe er dan het kokende water bij en roer dit heel goed door met een spatel tot al het water is opgenomen.
Laat het deeg nu even 5-10 minuten staan. Het water zal nu volledig opgenomen worden en de structuur van het lijnzaad zal zachter worden.
Ik leg ondertussen alvast 2 vellen bakpapier en een deegroller klaar en verhit mijn gietijzeren pan die een paar minuten nodig heeft om goed heet te worden.
Voor 4 grote 100% lijnzaadwraps weeg je 100 gram af voor elk bolletje lijnzaadwrap. Voor 8 kleine wraps weeg je bolletjes van 50 gram af.
Rol de bolletjes elk uit tussen twee vellen bakpapier tot een lijnzaadwrap van 2-3 mm dik. Wil je perfectie dan kun je na het uitrollen een pannendeksel gebruiken waarmee je een perfect ronde wrap uitsnijd. Dat vind ik te veel werk dus ik ga voor de rustieke lijnzaadwrap.
Gebruik een gietijzeren pan of pannenkoekenpan om de lijnzaad wraps te bakken. 1-2 minuten aan beide kanten is voldoende, kijk hoe dik je lijnzaadwrap is en pas de baktijd daarop aan. Ik doe een beetje ghee of grasboter in de pan om plakken te voorkomen voor de lijnzaadwrap de pan in gaat.